Geen (homo)haat maar diversiteit in Amsterdam #020diversity

In opinie door Roemer van Oordt op 21-10-2016 | 09:31

"Verschillende LHTB*-, religieuze-, maatschappelijke- en culturele organisaties maken zich sterk voor diversiteit in Amsterdam. Dit doen zij door het uitdragen van de boodschap ‘diversiteit maakt ons mens’. De samenwerkende organisaties doen de oproep om te helpen de boodschap te verspreiden door deze op te hangen en te bespreken in je gebedshuis, op je werk, school en de sportclub, met je vrienden en je familie en via social media te delen onder #020diversity". Dat staat in een kersvers persbericht van het COC-Amsterdam.

Directe aanleidng voor deze oproep vormen twee incidenten waarbij homohaat in het spel was . Zaterdag werd een (homo-)mannenstel mishandeld op de pont achter CS en op zondag troffen bewoners in de westelijke stadsdelen een flyer in de bus, die moslims, joden en christenen oproept zich tegen homoseksuelen te verenigen. Als reactie hierop komt  een beweging van diverse organisaties met de boodschap 'Diversiteit maakt ons mens' #020diversiity.

Peter de Ruijter, voorzitter van COC-Amsterdam:

“De boodschap van de flyer en de wijze waarop deze inbreekt in het privédomein van Amsterdammers was voor mij reden om contact te zoeken met een aantal collega organisaties. Al snel werd duidelijk dat de boodschap van de flyer ook vanuit religieus perspectief onzin is.”, aldus Peter de Ruijter, voorzitter van COC Amsterdam. “Juist dit zwart/ wit denken”, vervolgt Peter de Ruijter, “het ontkennen dat er bijvoorbeeld ook gelovige LHBT’s zijn, stuit alle deelnemende organisaties enorm tegen de borst. Vandaar dat we gezamenlijk deze boodschap onder de aandacht brengen bij alle Amsterdammers.”

Diversteitsflyers en posters
Met de boodschap ‘diversiteit maakt ons mens’ verwoorden alle deelnemende organisaties de gevoelens van afkeuring die vanuit alle hoeken van Amsterdam wordt geuit. De boodschap zal dit weekend en de aankomende week via flyers en posters tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), bijeenkomsten van LHBT’s en in gebedshuizen van joden, moslims en christenen onder de aandacht worden gebracht ofwel worden voorgedragen.

De flyer met de volledige boodschap is via de website van COC Amsterdam (www.cocamsterdam.nl) te downloaden en wordt via verschillende sociale media van de ondertekenende organisaties verspreid.

 

Ondertekenaars
Amsterdam Dance Event (ADE)            Richard Zijlma, directeur
COC Amsterdam Peter de Ruijter, voorzitter
Dialoog in Actie  Joke Jongejan, woordvoerder
Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam Menno ten Brink, rabbijn
Moskee Al Kabir  Mustapha Slaby, woordvoerder
Nachtburgemeester  Mirik Milan, nachtburgemeester
Protestantse Kerk Amsterdam  Julia van Rijn, scriba
Protestantse Kerk Amsterdam Wielie Elhorst, LHBT-predikant
Raad van Kerken Amsterdam Henk Meulink, voorzitter
TransAmsterdam Yvo Manuel Vas Dias, voorzitter
Veiligheidspact tegen Discriminatie  Roemer van Oordt, woordvoerder

                         

* LHBT's staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders


Open de flyer op PDF en op JPG. Deel ze!

 

Roemer van Oordt is redacteur van Republiek Allochtonië en één van de initiatiefnemers van het Veiligheidspact tegen Discriminatie. Meer van Roemer op dit blog: hier


Lees ook:  Walgelijke flyer zaait homohaat én misbruikt religies 


Meer over op diversiteit op dit blog: hier en over homohaat  hier


En meer over het Veiligheidspact tegen Discriminatie hier en hier

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  


Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 

 


Meer over #020diversity, amsterdam dance event, coc-amsterdam, dialoog in actie, discriminatie, diversiteit, homohaat, liberaal joodse gemeente amsterdam, moskee al kabir, nachtburgemeester, peter de ruijter, protestante kerk amsterdam, raad van kerken amsterdam, roemer van oordt, transamsterdam, veiligheidspact.

Delen: