Godsdienstvrijheid belangrijkste verkiezingsthema voor jonge moslims

In opinie op 19-05-2010 | 22:20

De vrijheid van godsdienst, de kwaliteit en toegankelijkheid van het onderwijs en kansen op de arbeidsmarkt zijn voor de bezoekers van Maroc.nl de belangrijkste thema's bij de komende verkiezingen. Dat blijkt uit een enquête die werd gehouden in opdracht van STANN, Stemadvies Nieuwe Nederlanders, een stemwijzer die ontwikkeld wordt door Maroc.NL in samenwerking met Kennisland, Republiek Allochtonie (allochtonenweblog) en 1Vandaag.

Verder maakten de ruim 1000 deelnemers zich vooral zorgen over de verwaarlozing van de achterstandswijken en de daarbij horende segregatie en criminaliteit (41,2 %).
Thema’s die slechts door een kwart van de ondervraagden werd gekozen zijn: Nederlanderschap, inburgering en gezinsvorming.

Het volledige onderzoek kan hier bekeken worden.

De enquête werd gehouden in opdracht van STANN, Stemadvies Nieuwe Nederlanders, een stemwijzer die ontwikkeld wordt door Maroc.NL i.s.m. Kennisland, Allochtonenweblog en 1Vandaag.
STANN geeft aan de hand van 20 vragen inzicht in de standpunten van de grootste partijen op de voor "nieuwe Nederlanders" meest relevante thema's.
STANN zal begin volgende week worden gelanceerd.
 

Republiek Allochtonie zal de komende weken veel aandacht besteden aan de verkiezingen. Deze berichten treft u in de categorie politiek of met de tag #tk2010.


Meer over #tk2010, maroc.nl, moslims, politiek, republiek allochtonie, STANN, verkiezingen.

Delen: