Hand in hand van moskee naar sjoel en kerk

In opinie op 14-03-2011 | 16:38

Een paar honderd moslims, christenen, joden en humanisten hebben zondag in de Amsterdamse wijk De Pijp hand in hand gestaan. Ze vormden een menselijke keten tussen de Selimyemoskee in de Govert Flinckstraat, de synagoge in de Gerard Doustraat en de Oranjekerk. Het doel was om hand in hand een front te vormen voor respect voor en van alle religies en levensovertuigingen.

Er werd een meterslang spandoek met de eerste regel van artikel 1 van de grondwet, dat discriminatie verbiedt.
Ook de Amsterdamse wethouder voor diversiteitzaken Andrée van Es was aanwezig. ,,Onverdraagzaamheid in deze stad wordt niet geaccepteerd”, zei ze. ,,We werken keihard om de voedingsbodem voor discriminatie weg te werken, en daar hebben we uw steun voor nodig.”

Het initiatief voor de actie komt van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam, Platform Dialoog in Actie, de Raad van Marokkaanse Moskeeen Noord-Holland (RVM) en Platform Racisme en Uitsluiting/Joods-Marokkaans Netwerk Amsterdam.

De initiatiefnemers zeggen dat vijandige uitingen tegen aanhangers van bepaalde geloven ,,steeds scherpere en onrustbarender vormen'' aannemen. Vooral moslims, maar ook joden hebben daar volgens hen last van. Zij noemen dit ,,funest voor de harmonie en saamhorigheid in de samenleving.''

Bron: ANP


Meer over christenen, de Raad van Marokkaanse Moskeeen Noord-Holland (RVM), humanisten, joden, Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam, moslims, Platform Dialoog in Actie, Platform Racisme en Uitsluiting/Joods-Marokkaans Netwerk Amsterdam, rvm, tolerantie.

Delen: