Het loopt storm bij Meldpunt PVV-overlast

In opinie op 08-10-2015 | 08:06

Schrijver, lobbyist en tolk Kiza Magendane (1992) begon deze week als reactie op Wilders’ nieuwste meldpunt voor overlast door asielzoekers een meldpunt voor PVV-Cynisme en PVV-overlast. Binnen een paar dagen hebben ruim 10.000 mensen een melding gemaakt. Tot vanmiddag 17 uur kan melding worden gemaakt.

Tegenover One World vertelde hij waarom hij het meldpunt is gestart:

Als ex-asielzoeker neem ik mijn verantwoordelijkheid om mensen een podium te geven die last hebben van deze PVV-gekte. Niet alleen Wilders heeft het recht om zijn mening te uiten, wij hebben ook het recht hem te veroordelen. Dit meldpunt is een tegenreactie op het zoveelste meldpunt dat de PVV is gestart. Asielzoekers zijn naast ‘Marokkanen’ en ‘Polen’ de zoveelste groep die door de PVV wordt gedemoniseerd met een duidelijke electorale agenda. Ik wil mensen via het anonieme meldpunt stimuleren hun hart te luchten en hun mening ten aanzien van de PVV te uiten.”

Volgens Magendane zijn mensen bang dat Nederland polariseert. Hij ontvangt veel medlingen van (oudere) autochtonen. "Wat mij nu opvalt is dat weinig allochtonen en moslims een melding maken. Ik hoop dat zij ook nog zullen reageren. Ik denk dat ze Wilders-moe zijn en hem daarom negeren, maar ik wil hun aanmoedigen om hun stem te laten horen en hun hart te luchten," zegt hij op OneWorld.

Kiza Magendane laat op twitter weten dat melden vandaag nog tot 17 uur kan. Melden doe je hier.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!


<

 


Meer over Kiza Magendane, meldpunt, polarisatie, pvv.

Delen: