Het recht om je eigen keuzes te maken

In opinie op 25-03-2016 | 08:35

Als je je eigen keuzes mag maken, je eigen beslissingen mag nemen, voel je je vaak gelukkiger en blijer. Denk aan jouw eigen studiekeuze, wanneer je op kamers wilt gaan, of welk werk je wil doen. Maar ook de keuze om een vriendje te hebben en nog niet te trouwen. Of als je graag wilt samenzijn met iemand van hetzelfde geslacht. Dat is ook jouw keuze.

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom anderen voor je willen beslissen, bijvoorbeeld je ouders. Ze kunnen andere verwachtingen van je hebben. Misschien zijn ze bang voor wat anderen zullen zeggen. Wat doe je dan?

Op deze en andere vragen kun je terecht op de deze week gelanceerde website pratenoverjouwkeuzes.nl. Op deze site zijn filmpjes, soundbites en blogs te vinden waarin jongeren vertellen over de keuzes die ze hebben gemaakt en hoe ze dat hebben aangepakt. Verder staan er tips die jongeren helpen bij het aangaan van een gesprek met bijvoorbeeld hun familie. Ook via Youtube, Facebook, vloggers en organisaties en professionals die actief zijn in de gemeenschappen wordt aandacht voor het onderwerp gevraagd.
De volgende organisaties zijn partners van de campagne:

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over autonomie, emancipatie, homo, homoseksualiteit, huwelijksdwang, pratenoverjouwkeuzes, zelfbeschikking.

Delen: