Hoge Raad oordeelt niet over zaak-Wilders

In opinie op 28-01-2014 | 12:00

De Hoge Raad ziet er vanaf om alsnog te oordelen over de uitspraak in de rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders. Dat liet de procureur-generaal van het hoogste rechtscollege gisteren weten aan advocaat Gerard Spong.

Wilders werd in 2011 vrijgesproken van het aanzetten tot haat tegen en discriminatie van moslims, niet-westerse allochtonen en Marokkanen en het zich beledigend uitlaten over moslims vanwege hun geloof. Spong vond echter dat de Hoge Raad moest bepalen of een lagere rechter het recht goed had uitgelegd. Hij hoopte dat via een oordeel van de Hoge Raad tenminste vastgesteld zou worden dat de gewraakte teksten van Wilders wel haatzaaiend zijn.

De advocaat zag zichzelf daarin gesterkt door een rapport van de ECRI van de Raad van Europa (oktober 2013) waarin wordt gesteld dat Nederland niet genoeg doet tegen racisme en waarin ook kritisch werd geoordeeld over een bepaalde interpretatie in de zaak-Wilders. Volgens de procureur-generaal is er echter geen reden om cassatie in te stellen tegen het vonnis van de rechtbank in Amsterdam.

Wilders liet in een reactie aan het ANP weten het een terecht besluit te vinden. ''En nog geen honderdduizend cassatieverzoeken of rechtszaken van Spong, Rabbae, moskeeverenigingen of anderen zullen me stoppen te zeggen wat ik vind'', voegde hij er aan toe.

Bron: ANP

Meer over de ECRI: hier

Volg Republiek Allochtonië op
twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.
 


Meer over ecri, hoge raad, islam, marokkanen, moskeeverenigingen, moslims, niet-westerse allochtonen, rabbae, spong, wilders.

Delen:

Reacties


nexus m. - 28/01/2014 14:41

"Ziet er vanaf" mag ook geïnterpreteerd worden als bewust niet willen omdat deze Wilders kwestie "superheet" is.

Nu weer wachten op een nog concreter uitspraak van de Europese Hof.