Homo's opgelicht door Wilders

In opinie op 07-04-2010 | 08:12

Hoewel de PVV zich graag presenteert als voorvechter van homo- en vrouwenrechten, blijkt de partij vooral een oplichter van iedereen die de emancipatie van homo- en biseksuelen een warm hart toedraagt. In de recente rel rond de homofobe houding van de katholieke kerk werd dit nog eens pijnlijk duidelijk.

Afgelopen weken werden in kerk,  op straat en in de media verwoedde discussie gevoerd over het besluit van een  aantal priesters en een bisshop van de katholieke kerk, om hosties te weigeren aan  alle openlijk homoseksuelen, omdat die –volgens deze geestelijken-  een ‘zondige levensstijl’ op na zouden  houden of niet de ‘juiste beleving van de seksualiteit’ zouden kennen (Bron). Honderden homo’s bezochten de Bossche Sint-Jans kathedraal om de bisschop ertoe  te bewegen, van zijn homofobe standpunt af te zien. Leden en bestuurders van  verschillende maatschappelijke organisaties, politieke partijen en actiegroepen  verklaarden zich solidair met de katholieke homo’s, deden mee aan de  protestacties of klommen in de pen.    

Maar van Wilders kwam geen woord.  Geen artikel op de PVV-website, geen boze Kamervragen, geen grote mond over hoe  hij het allemaal beter gaat maken. Telkens als een orthodoxe imam zich  discriminerend uitspreekt over homo’s, elke keer als er een homo in het Amsterdamse uitgaansgebied door jongeren van al dan niet Marokkaanse afkomst  wordt mishandeld, maakt Wilders zich hier terecht boos om. De Islam is een  homo-onvriendelijke religie en past hierom niet in onze samenleving, zo meent de  extreem-rechtse politicus. Maar als de Rooms-Katholieke Kerk -een van de  machtigste religieuze instellingen ter wereld- onomwonden homo’s discrimineert  door ze moedwillig uit te sluiten, houdt Wilders angstvallig zijn mond. Sommige  elementen in de ‘joods-crhistelijke, humanistische cultuur’ die Wilders meent  te verdedigen zijn namelijk net zo homofoob als sommige elementen in de  Islamitische cultuur die hij aanvalt.      

Is Wilders misschien bang om aan  christelijke zijde stemmen te verliezen? Alleen als de homo-emancipatie ten  dienste kan staan van Wilders’ racistische ideeën lijkt hij zich hier druk om  te maken. Maar de kerk bekritiseren doet de politicus –die bijvoorbeeld ook   onder zeer conservatieve SGP-jongeren erg populair is (Bron)-  liever niet.

De PVV misbruikt homoseksuelen om  over hun rug een anti-Islam politiek te bepleiten. Dat Wilders zich  uiteindelijk niet echt hard wil maken om de rechten en belangen van homo’s te  verdedigen waar nodig, blijkt onder meer uit het feit dat hij zich in de hele  discussie rond de katholieke kerk niet gemoeid heeft. Geert Wilders laat zo  eens te meer zijn ware gezicht zien: dat van een politieke oplichter, die  mensen voorliegt en misbruikt, alleen maar om er zelf beter van te worden. 

Dit bericht is met toestemming overgenomen van het weblog wilderssluitookjouuit

         


Meer over emancipatie, homo's, pvv, wilders.

Delen: