HTIB-gebouw wordt Nelson Mandela Centrum Amsterdam

In opinie op 13-12-2013 | 17:15

Het gebouw van de Turkse arbeidersvereniging HTIB heeft vandaag een nieuwe naam gekregen: het Nelson Mandela Centrum Amsterdam.
In het gebouw aan het Eerste Weteringplantsoen in Amsterdam is sinds vandaag ook het Euro Mediterraan Centrum Migratie en Ontwikkeling (Emcemo) gevestigd. De Commission for Filipino Migrant Workers (CFMW) was al langer een vaste gebruiker van het gebouw aan het Weteringcircuit, waar ook diverse andere organisaties vaak bijeenkomsten en debatten organiseren.

Mustafa Ayranci, voorzitter van de HTIB: "Nelson Mandela was bij uitstek een wereldburger, die streed voor menselijkheid. Hij heeft zijn leven gestreden tegen discriminatie en racisme. Maar hij stond ook pal voor diversiteit en het recht op eigenheid, zoals eigen taal en cultuur. Nelson Mandela heeft bijvoorbeeld verklaard: 'When you speak to a man in the language he understands, you reach his mind and if you speak in his mothertongue, you reach his heart.' Ons gebouw, ons Nelson Mandela Centrum, is een plek waar respect is voor allerlei vormen diversiteit. In dit gebouw is iedereen welkom: mensen met verschillende etnische achtergronden,  gelovigen en ongelovigen, hetero' s en lhtb's. Ongeacht zijn of haar afkomst kan iedereen hier elkaar in alle vrijheid en openheid ontmoeten en discussieren."   

Abdou Menebhi, voorzitter van Emcemo: "Mandela stond voor gelijke kansen, voor vrede, voor onderwijs. Hij is een symbool voor verbinding en het vreedzaam samenleven van uiteenlopende groepen. Mandela staat voor ons symbool voor solidariteit en verzoening. Dat zijn zaken die we in deze tijd hard nodig hebben. Wij hopen met de naam van dit centrum in Amsterdam bij te kunnen dragen aan de waarden waar Mandela voor stond. Dat heeft de samenleving echt nodig".

Zowel Ayranci als Menebhi benadrukken dat hun organisaties, door nu samen te wonen, efficienter samen kunnen werken en meer invulling kunnen gaan geven aan hun gemeenschappelijke strijd tegen racisme en disciminatie.  

Het adres van het Nelson Mandela Centrum is:  Eerste Weteringplantsoen 2c, 1017 SJ in Amsterdam. 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 


Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.


 


Meer over abdou menebhi, emcemo, htib, mustafa ayranci, nelson mandela centrum amsterdam.

Delen: