Hype van de week: Utrechtse school gebruikt geen meetlat om hoofddoek te meten

In opinie op 05-11-2010 | 14:53

Op het Utrechtse Gerrit Rietveld College zou bij een meisje met een meetlat zijn bekeken of haar hoofddoekje wel voldoende van haar gezicht vrijliet, zoals de ‘vijf ijzeren regels’ van de school vereisen.
Het bericht dat tot veel ophef leidde, klopt volgens de Utrechtse wethouder Kreijkamp en schooldirecteur Talsma niet.

Schooldirecteur Talsma heeft zich flink gestoord aan de ophef. “Wij hebben enorme last gehad van de vracht aan publiciteit die volstrekt onterecht over ons heen is gegaan”, zegt Talsma.

Volgens de plaatselijke PvdA zou een meisje met een meetlat zijn ‘nagemeten’ of  Het betreffende meisje is niet geschorst of van school verwijderd zei wethouder Kreijkamp donderdagavond tijdens de gemeenteraad.

Talsma tegenover De Nieuwe Utrechter: Ik heb uitvoerig onderzoek gedaan binnen de school en niemand heeft een leerlinge met een meetlat benaderd of haar hoofddoekje wel goed zat. Geen van de leerlingen die met een handtekeningenactie bezig waren konden ook maar een docent aanwijzen. Het is een totaal opgeklopt verhaal. Er is een spelletje met ons gespeeld terwijl wij bezig willen zijn met goed onderwijs. Ik ben er nu wel klaar mee.”

Naast een onderhoud met de onderwijswethouder sprak directeur Talsma ook met de PvdA-fractie over de in zijn ogen en die van de wethouder onjuiste feiten die door hen in de media waren gebracht. Om alles nog eens door te spreken met ouders en leerlingen organiseert de school binnenkort een bijeenkomst.

Bron: De Nieuwe Utrechter


Meer over gerrit rietveld college, hoofddoek, onderwijs, utrecht.

Delen: