Iedere Pegida-demonstrant levert Vluchtelingenwerk 5 euro op

In opinie op 05-02-2016 | 15:57

Wie zaterdag met de ultrarechtse beweging Pegida in Amsterdam gaat demonstreren, draagt bij aan meer geld voor Vluchtelingenwerk. SP, GroenLinks en PvdA doneren zaterdag namelijk voor elke bezoeker van de Pegida-demonstratie 5,- euro aan Vluchtelingenwerk Amsterdam.

SP-raadslid Peter Kwint: "Zo maken we van de nood een deugd. Pegida is een fascistische organisatie die gerund wordt door racisten, wapenhandelaars en veroordeelde vrouwenmeppers. Die hebben ook recht om te demonstreren, maar op deze manier laten ze ook nog iets moois in Amsterdam achter: een cheque voor Vluchtelingenwerk Amsterdam."

GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink: "De zogenaamde burgerbeweging Pegida die geleid wordt door hele en halve nazi’s roept op tot haat en uitsluiting. Wij staan voor verbinding en solidariteit en helpen hen graag om hun bezoek aan Amsterdam ook in iets positiefs om te zetten."

PvdA- fractievoorzitter Marjolein Moorman: "Elke pegidademonstrant zorgt voor meer geld voor vluchtelingenwerk. Zo dragen we gezamenlijk bij aan een nog betere opvang van vluchtelingen in onze stad en laten we zien waar we voor staan. Vluchtelingen zijn welkom, racisme niet."

De drie linkse partijen maken de totale opbrengst zaterdag na afloop van de Pegida-demonstratie bekend. Zij zullen begin volgende week de cheque overhandigen aan Vluchtelingenwerk.

Bron: website SP


Wanneer u Vluchtelingenwerk wil steunen zonder deel te nemen aan de Pegida-demonstratie, dan kunt u hier doneren.

Zie ook:

Welke kant wil de zwijgende meerderheid met Nederland op?

Demonstratie: vluchtelingen welkom, racisme niet


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over groenlinks, pegida, pvda, sp.

Delen:

Reacties


Wim Heitinga - 08/02/2016 13:36

De grote woorden van Kwint en Groot Wassink werden zaterdag ongenadig gelogenstraft. Het hooliganisme, het uitsluiten, de haat, het muilkorven van de vrije meningsuiting en het beperken van vrijheid en tolerantie: het gebeurde allemaal.
Maar niet door toedoen van de Pegida-demonstranten.