Integratieprobleem is oneigenlijk

In opinie door Eerstkoffie op 26-11-2012 | 07:56

Tekst: Eerstkoffie

In een 'vrije markt' is er niets mis mee, dat mensen aanpassingen aan hun woning (laten) doen. Zo kunnen mindervaliden van iedere kleur, ras, geloof of geaardheid bijvoorbeeld kiezen voor het niet plaatsen van drempels in hun woning. Of zelfs opteren voor een electrische traplift. Een rolstoelgebruiker zit de hele dag op zijn gehandicapte reet, dus even op bed kunnen liggen is een welkome afwisseling. Zeker als diegene dat bed dan ook op eigen houtje kan opzoeken.

Een woningbouwvereniging die vooraf inspeelt op specifieke wensen van zijn doelgroep, kan zich veel geld aan latere aanpassingen besparen. 'Meerwerk' vooraf laten uitvoeren is altijd voordeliger. Ook het opvoeren van het percentage WOZ hoeft daar, ondanks een dalende huizenprijs, niet onder te lijden.
Het vooraf aanleggen van een extra waterleiding, of een schuifdeur, lijkt mij dan ook geen probleem.
Een grotere keuken 'waar vrouwen samen kunnen zijn' is prachtig. Zelf word ik die eeuwige Albert Heijn Stoommaaltijd namelijk ook zat, dus ik zou weldra kunnen overgaan tot de aanschaf van een keukenhulp. Even uitvinden in welke afgescheidde ruimte bij Ikea, vrouwelijke keukenhulpen te vinden zijn. In bovengenoemd persbericht haalt 'Eigen Haard' wel even een vooroordeeltje naar boven; in veel Moslimgezinnen is de vrouw veelal de enige die een respectabele opleiding heeft genoten. Daardoor heeft zij vaak een goede baan en daarom weinig tijd om uren met zusters in de keuken door te brengen. Bovendien blijken mannen, dus ook Moslimmannen, vaak goede keukenprinsen, die hun hobby natuurlijk graag in een ruime keuken uitoefenen. De meeste chef-koks zijn nota-bene mannelijk van geslacht. Kunnen de mannen in die afgescheiden, ruime keuken, samen met vrienden en apart van kakelende dames, de Cognac proeven die door de wildsaus gaat.

De vele kritische aanmerkingen die woningbouwvereniging 'Eigen Haard' in het Amsterdamse Bos en Lommer kreeg, terwijl ze marktgericht wilde tegemoet komen aan wensen van het grootste deel van hun clientèle, lijkt mij dan ook onheus en vergezocht. Verzonnen om weer een dikbetaalde commissie van 'werk' te kunnen voorzien.
Maar, het zijn niet enkel geitenwollen-sokken, PVV-ers of andere zeikerds, die zich oneigenlijk drukmaken over het zogenaamde probleem dat minderheden vormen voor 'onze eigen cultuur' die we toch al weinig hebben en die bovendien al eeuwenlang is vermengd met die kwalijke buitenlandse invloeden.
Neen, lieve lezer, ook die minderheden, allochtonen of medelanders kunnen er wat van !

Ik vind nevenstaand idee een beter alternatief dan 'Regenboog-Pieten'. Maar ik vraag me af waarom een spannend kinderfeest door moraalridders verbouwd dient te worden tot een racistisch, jaarlijks terugkerend gilfeest voor minderheden die eindelijk iets te mekkeren hebben gevonden, ondanks hun zwaar onderdrukte positie. Kinderen zijn daar niet mee bezig. Die willen snoep en cadeautjes, net als bij 'Suikerfeest', dat volgens dezelden dan wel een Nationale Nederlandse Feestdag moet worden, terwijl die Nederlander zijn Sinterklaasfeestje maar moet opheffen. Racisten die ze zijn. Terwijl wij toendertijd graag Moren en andere inboorlingen kochten van licht-getinte Noord-Afrikanen, om ze met onze VOC-schepen naar Amerika te brengen. Door onder andere die VOC zijn er nu tenminste Zwarte Pieten in Amerika ! Integratie ten voeten uit.
Kinderen van immigranten vinden het OK om mij uit te maken voor 'nazaat van een slavendrijver' omdat ik Sinterklaas gezellig vind. Over discriminatie gesproken... Als ik zo iemand vraag waarom zijn/haar ouders er dan voor gekozen hebben, hun kind op te gaan voeden in een land dat groot werd met slavernij, is het enige argument "omdat de sociale voorzieningen hier beter zijn". Vandaar dat de verongelijkte immigrant er massaal voor koos om -als zoete wraak- binnen het UWV te resideren ! En ondertussen gaan die Sinterklaas-haters winkelen in Düsseldorf, gelegen in -bij uitstek- een land dat minderheden vergastte. Maar, dat was lang geleden. Net als slavernij. Beetje hypocriet.
Desalniettemin, dit is inderdaad een leuke foto en ik voel me niet gediscrimineerd, omdat ik zelfverzekerd ben. Iets wat velen missen en daarom vanalles zoeken om tegenaan te schoppen. Want door de vinger naar een ander te wijzen, camoufleert men graag dat men zelf geen haar beter is. Ik zou zeggen, stop een chocoladeletter R in je r... Een bruine of een witte, whatever.

Kortom, de integratie is mislukt. Doordat moralistische beleidsmakers en creatieven van particuliere- en overheidscampagnes vergezochte zaken in een hokje wilden plaatsen, waar het niet inhoort. Van die overkill aan probleemomzeilend gepolder heeft de groep waarom het te doen was, geleerd. Ook een bewijs dat integratie wel degelijk succescvol verliep. Niets menselijks is namelijk een mens vreemd.

Eerstkoffie is blogger. Dit stuk verscheen eerder op zijn eigen blog.

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over eerstkoffie, halalwoning, integratie, islam.

Delen: