Islamitische Stichting Nederland gaat samenwerken met Antidiscriminatiebureaus

In opinie op 26-10-2015 | 09:09

Afgelopen vrijdag ondertekende de Islamitische Stichting Nederland (ISN) een samenwerkingsverklaring met de Vereniging Landelijke Brancheorganisatie Antidiscriminatiebureaus (VLBA). Belangrijkste doelstelling van de samenwerking is het werk van antidiscriminatiebureaus meer bekendheid te geven in de ISN moskeeën en daarmee het aantal meldingen te vergroten. Daarnaast wil de ISN samen met de VLBA projecten initiëren en intensiveren om discriminatie in het algemeen en islamofobie in het bijzonder te bestrijden. Dat meldt de ISN op haar website.

De ISN geeft aan zeer verheugd te zijn over deze ontwikkeling. De spanningen in de samenleving, vooroordelen van verschillende bevolkingsgroepen over elkaar en toenemende discriminatie maakt de urgentie voor deze samenwerking groot, aldus de Turkse koepel.

De ISN zegt te geloven dat in de strijd tegen discriminatie bondgenootschap erg belangrijk is. Via deze formele verklaring wil de koepel de samenwerking markeren. De ISN hoopt dat dit zal leiden naar een groter, steviger netwerk van bondgenoten, dat gezamenlijk kan optreden.

De samenwerking richt zich in eerste instantie concreet op de volgende activiteiten;

• De ISN zal haar moskeeën aansporen om met de lokale anti discriminatie bureaus kennis te maken en afspraken te maken over het bekend maken van de bureaus, hun werkzaamheden en het vergroten van de meldingen van discriminatie.
• In de moskeeën zal materiaal van de VLBA verspreid worden.
• De jongeren- en vrouwen commissies van ISN zullen proactief betrokken worden.
• Op de media kanalen (website, Facebook, etc) van ISN zal hiervoor ruimte gegeven worden.

De ISN heeft ook het Maatschappelijk Akkoord Onderhuids getekend en wil via deze samenwerking en andere activiteiten een bijdrage leveren aan de bestrijding van discriminatie en racisme.

Bron: website ISN: 

Meer over discriminatie hier en meer over islamofobie: hier

Volg Republiek Allochtonië op
twitter of like ons op facebook.  


Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!   

 


Meer over discriminatie, islamofobie, isn, moslimhaat, vlba.

Delen: