#IStandWithUgbaad ‏tegen seksisme en racisme bij de PVV

In opinie door Martijn de Koning op 11-07-2019 | 08:30

Ugbaad Kilincci, gemeenteraadslid namens de PvdA in Emmen heeft aangifte gedaan tegen de PVV Utrecht. Door die partij is met een bericht op Facebook aangezet tot haat. Het is een, zoveelste, reminder dat de PVV die zich graag mag verschuilen achter de stelling we zijn anti-islam, niet anti-moslims, ten diepste een racistische partij is. En seksistisch. Ugbaad Kilincci krijgt ook veel steun op twitter onder de hashtag #Istandwithubaad
Een artikel van Martijn de Koning.

Deze tweet van PVDA raadslid in Emmen, Ugbaad Kilincci, is een reactie op de berichtgeving over de aangifte die ze heeft gedaan tegen de PVV in de provincie Utrecht wegens het uitlokken van haatzaaierij. Gisteren deelde Fatima Elatik deze tweet:

 

We zien daar de reacties op een post uit december 2018 met een foto van mevrouw Kilincci en het bijschrift ‘Raadslid PvdA Emmen’.

Dat was overigens niet de laatste keer dat de PVV provincie Utrecht een vrouw met een hoofddoek eruit pikt. Dat gebeurde ook in februari met Sarah Alsalhawi, kandidaat voor het CDA. Een verkiezingsposter met haar beeltenis werd geplaatst met het bijschrijft ‘Christenen Dienen Allah’. Een selectie uit de reacties daar:

Het is een, zoveelste, reminder dat de PVV die zich graag mag verschuilen achter de stelling we zijn anti-islam, niet anti-moslims, ten diepste een racistische partij is. En seksistisch. Immers, beide vrouwen worden hier niet aangevallen om wat ze doen en laten, maar om wat ze zijn volgens de PVV en de commenters op hun Facebook pagina. En eigenlijk doet het er daarbij weinig toe of mensen ook daadwerkelijk iets doen. Zo pompt de fractievoorzitter René Dercksen als een serieuze racistische agitator (ik noem geen namen) de ene na de andere hoax rond op social media. Geen wonder dan ook dat hij geen enkel probleem ziet in de post over Kilincci: Niets mis mee.

Dat de PVV daadwerkelijk mensen op het oog heeft en niet (alleen) het gedachtegoed blijkt ook uit de reactie van Lilian Helder van de PVV:

Uw mensen’ daar gaat het om en verder empathie met mevrouw Kilincci is overbodig blijkbaar. En dat politieke proces tegen haar fractievoorzitter draait natuurlijk ook om mensen: ‘minder minder’. Het is daarbij niet verrassend natuurlijk dat het telkens vrouwen zijn die door de PVV op klassieke wijze onder de bus gegooid worden: ze weten welke reacties dit oproept en dat is ook de bedoeling. Maar ook als dat niet de bedoeling is, zien we dergelijke reacties. En zeker als een vrouw zich uitspreekt zoals Kilincci. Zie enkele van de reacties op twitter onder het nieuwbericht van RTL:

Er zijn ook de nodige ondersteunende reacties op twitter onder de hashtag #Istandwithubaad:

En de volgende tweet waardoor ik werd gewezen op deze actie van mevrouw Kilincci:

 

Al met al een dappere strijd van Ugbaad Kilincci en velen met haar.

Dit blog van Martijn de Koning verscheen eerder op zijn blog Closer

Zie ook:

Raadslid Emmen doet aangifte tegen PVV Utrecht wegens 'aanzetten tot haat

De PVV (kopvoddentax) heeft al wat langer een trackrecord als het gaat om het aanwakkeren van haat ten aanzien van politici met een hoofddoek. Ter aanvulling op het artikel van Martijn nog twee artikelen uit een wat verder verleden:

Als het aan de PVV ligt, komt Fatima Elatik het provinciehuis niet in. 

Statenlid Naima Ajouaau bedreigd vanwege hoofddoek


Meer artikelen over moslimhaat

 

Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? We kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)


Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email

 

 


Meer over hoofddoek, islamofobie, moslimhaat, pvv, racisme.

Delen: