LGBT Asylum Support luidt de noodklok: tweede zelfmoordpoging LHBT-asielzoeker

In opinie op 13-01-2016 | 09:31

Deze week heeft één van de asielzoekers uit de groep van 10 hongerstakenden in AZC Alphen aan de Rijn, uit pure wanhoop een poging tot zelfmoord gedaan.

Sinds gisteren is deze jonge, homoseksuele uit Syrië afkomstige asielzoeker door LGBT Asylum Support met de hulp van Stichting Secret Garden ondergebracht bij een gastgezin in Amsterdam. Deze poging tot zelfmoord is het directe gevolg van uitzichtsloze situaties, oplopende spanningen en structurele discriminatie binnen AZC’s maar ook onvoldoende bescherming naar deze kwetsbare groep. Problemen die binnen AZC’s zich al langere tijd voordoen en waarvoor oplossingen die worden aangedragen, niet worden uitgevoerd.

LGBT Asylum Support luidt de noodklok omdat dit in Nederland binnen een maand tijd de tweede poging tot zelfmoord is van een LHBT asielzoeker in een AZC. Een situatie die niet meer onder controle is en een overduidelijk signaal afgeeft dat deze groep meer aandacht nodig heeft in de vorm van aparte opvang voor LHBT asielzoekers buiten bestaande vormen van opvang.

Lees verder op de facebookpagina van de stichting Secret Garden

Meer over LHBT'ers op Republiek Allochotnië hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

 

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 


Meer over asielzoekers, homo, LHBT, seksueel geweld.

Delen: