Marcouch: maak het gemakkelijker om aangifte te doen van moslimhaat

In opinie op 15-12-2014 | 12:41

Ahmed Marcouch (PvdA) wil dat het gemakkelijker wordt om aangifte te doen tegen moslimhaat. Op een aangifteformulier zou hiervoor standaard een vakje moeten komen. Dat liet het PvdA-Kamerlid zondagavond weten in het programma Reporter Radio. Op een aangifteformulier staan nu al standaard mogelijkheden om melding te maken van antisemitische of homofobe incidenten.

Marcouch reageerde met zijn voorstel op een onderzoek van wetenschapper Ineke van der Valk. Hieruit blijkt dat 174 van de naar schatting 475 moskeeën in Nederland ooit het doelwit is geweest van agressie.

"Wanneer moskeebesturen aangifte doen, wordt dat geregistreerd als vernieling of bekladding, terwijl er alle aanleiding is om aan te nemen dat er sprake is van discriminerend geweld", zei Marcouch. Een simpeler aangiftebeleid en een betere vervolging van daders zal volgens Marcouch ook bijdragen aan een gevoel van veiligheid bij moslims.

Bron: Nu.nl

Luister hier naar de Reporter rapportage over islamofobie

Meer over het onderzoek van Ineke van der Valk hier

Meer over moslimhaat op dit blog hier

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over marcouch, moslimhaat.

Delen: