Marokkaanse moskeeorganisatie: "de joodse gemeenschap kan op ons rekenen"

In opinie op 28-05-2014 | 17:26

De Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties in Nederland (UMMON) heeft met afschuw kennisgenomen van de aanslag in het Joods Museum in Brussel, waarbij vier mensen om het leven kwamen. De UMMON kwalificeert deze aanslag in een persbericht als "laf" en "onmenselijk".

De UMMON schrijft in het persbericht:

"Wij stellen ons vierkant achter de uitspraken van onze minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans, die gisteren in de Tweede Kamer in een fel betoog aangaf dat antisemitisme, racisme, discriminatie en islamofobie ‘het Europese project’ bedreigen.

De UMMON staat - als één van initiators van het Veiligheidspact tegen Discriminatie (een Pact tegen fysiek en verbaal geweld gebaseerd op discriminatie van homoseksuelen, joden, moslims en andere minderheidsgroepen) - voor een Europa zonder minderhedenhaat.

Op 15 mei j.l. heeft een unieke coalitie van organisaties van onder meer joden, moslims, christenen, humanisten en homo’s bij de Artikel 1- bank in het kader van het Veiligheidspact daar in Den Haag nog voor betoogd.

Aanslagen als die in Brussel maken op een gruwelijke manier duidelijk dat de bescherming van elkaar en elkaars gebouwen bittere noodzaak blijft. De joodse gemeenschap in Nederland kan op ons rekenen. "

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over aanslag brussen, afstand nemen, antisemitisme, joden, moslims, ummon.

Delen: