Marokkaanse organisaties tegen optreden Israel en tegen antisemitisme

In opinie op 11-08-2014 | 20:51

Vier Marokkaanse organisaties, EMCEMO, het Landelijk Beraad Marokkanen, Aknarij en het Collectief tegen Islamofobie & Discriminatie hebben een verklaring uitgegeven waarin het Israelisch optreden in gaza wordt veroordeeld, maar ook stelling wordt genomen tegen antisemitisme in Nederland en tegen het criminaliseren van pro-Gaza demonstraties.

Hieronder de verklaring:

"Net als al die miljoenen mensen in de wereld hebben de Marokkaanse organisaties in Nederland met afschuw gezien hoe Israël doelbewust onschuldige kinderen, vrouwen en mannen vermoordde in Gaza. Groot is onze bitterheid om te zien hoe Obama en de Europese politici geen enkele gewetenswroeging hebben om de misdaden van Israël schaamteloos te steunen als "zelfverdediging".

Tegen deze misdaden en de laffe houding van deze leiders stonden gelukkig veel burgers in de wereld op om hun stem te verheffen, ook in Nederland. 

Een enkele keer werden tijdens solidariteitsdemonstraties voor Gaza hatelijke uitspraken gedaan tegen Joden.
Wij verwerpen deze uitspraken met alle kracht. De Joden hier zijn niet aansprakelijk voor het barbaarse optreden van Israël jegens dePalestijnen. Sterker nog: we werken al jaren samen om racisme, islamofobie en anti-semitisme te bestrijden in Nederland.

Met dezelfde scherpte en vastberadenheid verwerpen we ook al die manipulaties die de laatste tijd zijn aangewend om de aandacht op bovengenoemde verwerpelijke uitingen te richten om - zodoende- de demonstraties voor Gaza te criminaliseren en de aandacht af te leiden van het leed van dePalestijnen. Maar dat zal niet lukken: de Palestijnen voeren een rechtvaardige strijd tegen de bezetting en onderdrukking. Veel Joden in de wereld steunen daarom deze strijd. We hebben groot respect voor hen."

EMCEMO | Landelijk Beraad Marokkanen | Aknarij | Collectieftegen Islamofobie & Discriminatie

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over Aknarij, antisemitisme, Collectief tegen Islamofobie & discriminatie, discriminatie, EMCEMO, israle, Landelijk Beraad Marokkanen, LBM, palestina.

Delen:

Reacties


Amin DAci - 23/02/2015 21:50

Geachte,

Hierbij stuur ik u een bericht betreffende ons initiatief tegen antisemitisme en islamofobie. Graag vragen wij u enige steun en/of exposure.
http://tournesol-ac.com/index.php/fr/entertainment/ppaj-voorstelling-debat-ckv

Met vriendelijke groet,

A. Daci

Han van Polen - 12/08/2014 13:00

Wat een verschil met de verklaring van de Marokkaanse moskeeën! Daarin gaat het primair over afwijzing van antisemitisme en niet over andere zaken. Zie eerder bericht op deze site.