"Met de instroom van de Marokkaanse immigranten is er ook veel onbeschaafdheid geïmporteerd"

In opinie door Ahmed Marcouch op 01-11-2010 | 08:31

"Onbeschaafdheid die schuilt in opvattingen over de vrouw, over de homo, over andersgelovende burgers.’’

Aldus PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch in een interview met het ANP ter gelegenheid van het verschijnen deze week van zijn boek "Mijn Hollandse droom" bij uitgeverij Contact.

Marcouch beschrijft dat hij in Marokko vaak jongens ziet die dolgraag naar Europa willen: ''Daarom ergert het me mateloos dat hun generatiegenoten die wel het geluk hebben in Nederland te wonen, hier alle geboden kansen aan hun neus voorbij laten gaan, dat ze rondhangen op straat terwijl ze de mogelijkheid hebben naar school te gaan, een vak te leren, geld te verdienen en iets van hun leven te maken.’’

Deze citaten leiden op twitter en Nederlands-Marokkaanse internetfora direct tot boze reacties. Marcouch wordt de Marokkaanse Geert Wilders genoemd en een verrader: "je moet niet spuwen in de bron waaruit je gedronken hebt" klinkt het.

Zie ook:

word nooit een model-Marokkaan


 


Meer over ahmed marcouch, fatwa van de dag, hollandse droom.

Delen:

Reacties


Jim - 16/11/2010 23:43

Met mijn Hollandse vriendjes gingen wij aardappelen poten, daarna pieppen en als klap op de vuurpijl poten rammen op de rembrandsplein, een puur hollandse traditie meneer Marcus, jouw geluk is meer op de rug van de slachtoffers van jouw linkse rakkers, op elke hoek van de straat een koffie bureau om jongeren te verdoven, en af te wimpelen dat verklaart de hoge werkloosheid onder hen.

Eva - 01/11/2010 11:27

Minderheidsgroepen hebben het overal ter wereld moeilijk, maar dat is nog geen argument om dan niet een stapje meer te doen om iets van je leven te maken.

Huibert - 01/11/2010 11:11

Marcouch heeft meer recht van spreken dan Wilders. Maar de stelling is wel erg afhankelijk van je definitie van 'beschaafdheid'. En met die geboden kansen zou het wel eens erg tegen kunnen vallen. Neem de proef op de som, verkleed je als Marokkaan en ga solliciteren zou ik zeggen. Ben benieuwd hoe snel je een baan hebt... Dat roept de vraag op wat er eerder was: de geboden kans of de onbeschaafdheid. Oorzaak en gevolg worden snel verward.