Migrantenorganisaties willen film vertonen tijdens proces Wilders

In opinie op 06-05-2011 | 13:33

Tijdens de voortzetting van de strafzaak tegen PVV-leider Wilders zal de film Fitna waarschijnlijk opnieuw getoond worden in de rechtszaal. De benadeelde minderhedenorganisaties in de strafzaak willen daarnaast ook een korte film vertonen: een compilatie van ongeveer vijf minuten met TV-fragmenten van Wilders. Ze willen daarmee de herhaling en felheid van Wilders in beeld brengen. Dat hebben de advocaten van de organisaties, prof. Prakken en mr. Pestman van Bohler-advocaten, onlangs in een brief aan de rechtbank geschreven. Ze schrijven dat "de uitspraken van de PVV-leider niet alleen gelezen, maar ook gehoord en gezien moeten worden, om een beeld te kunnen krijgen van de werkelijke impact". Aldus meldt Nederland Bekent Kleur.

Het filmpje staat op de website: http://www.watwilwilders.nl

Indien de rechtszaak tegen Wilders doorgaat, komen vertegenwoordigers van migrantenorganisaties eind mei aan het woord in de Amsterdamse rechtbank. Het gaat om de Turkse organisatie HTIB, de Antilliaanse beweging MAAPP en het Landelijk Beraad Marokkanen. Ze zullen een symbolische schadevergoeding van 1 euro eisen van de PVV-leider vanwege de schade die minderheden ondervinden van Wilders' discriminerende uitspraken.

Nederland Bekent Kleur doet een oproep de "vertegenwoordigers van minderheden" die eind mei spreken te steunen door een verklaring te tekenen op de website van NBK.


Meer over htib, nbk, proces, wilders.

Delen: