Moskee Al Kabir houdt open huis

In opinie op 17-09-2010 | 11:09

De Amsterdamse Al Kabirmoskee houdt op 25 september Open Huis. Geïnteresseerden zijn van harte welkom voor een rondleiding tussen 11.00 uur en 12.00 uur of tussen 15.00 uur en 16:00 uur Daarbij wordt onder andere ingaan op de functie van de moskee en op het aanbod aan maatschappelijke activiteiten. Uiteraard is er ruimte voor vragen over alles wat u altijd al over de moskee hebt willen weten.

Dit Open Huis maakt onderdeel uit van het project ‘Voorkomen is Beter dan Genezen’ van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland (RVM). Moskee Al Kabir is één van de 18 bij de RVM aangesloten moskeeën. Eén van de doelstellingen van het project is onderlinge vooroordelen tussen bevolkingsgroepen weg te nemen door wederzijdse kennisoverdracht.

Met het Open Huis wordt aan niet-moslims meer bekendheid gegeven over wat er in en vanuit moskeeën allemaal wordt gedaan. Om een tipje van de sluier op te lichten; de functie van de moskee is vaak niet beperkt tot religieuze taken, zoals het gebed, de vrijdagspreek en het verzorgen van Koranlessen. In veel moskeeën vindt ook een breed scala aan maatschappelijke, educatieve en recreatieve activiteiten plaats.

Zo willen de bij RVM aangesloten moskeeën met ‘Voorkomen is Beter dan Genezen’ de participatie van jongeren bevorderen en processen waarin jongeren zich afkeren van de samenleving actief tegengaan. Het project richt zich daarbij ook op het versterken van de mogelijkheden van de aangesloten moskeeën om kwetsbare jongeren meer bij de (organisatie van) maatschappelijke activiteiten te betrekken.

Plaats: Moskee Al Kabir
Adres: Weesperzijde 76, Amsterdam
Rondleidingen: van 11.00 uur tot 12.00 uur/van 15.00 uur tot 16.00 uur
Meer informatie: Mohamed Abdellaoui/Roemer van Oordt: 020-6924722


Meer over Al Kabir, open huis, rvm noord-holland.

Delen: