Moskee in de stad

In opinie door Kemal Rijken op 20-10-2014 | 11:31

Moskee in de Stad is een online documentaire over de Westermoskee en het omliggende Piri Reïscomplex. Toen beleggingsmaatschappij Manderen BV in 2013 aankondigde het gebedshuis dan eindelijk te gaan bouwen, zag filmmaker en buurman Godfried Hartkamp een mogelijkheid om dit proces te verfilmen in een webdocumentaire. In de afgelopen anderhalf jaar interviewde hij hoofdrolspelers en bewoners van de nieuwbouw rond de in aanbouw zijnde moskee.

Tegelijkertijd kwam hij journalist en schrijver Kemal Rijken tegen, die een boek schrijft over de geschiedenis van de Westermoskee. De twee spraken een multimediale samenwerking af, waarin ze informatie over het moskeeproject uitwisselden. Ook zetten ze een productieteam op om het mediaplan te vervolmaken.

Dit alles resulteert nu in de site MoskeeindeStad.nl, waarop bezoekers tien weken lang een nieuwe aflevering kunnen zien. Bij elke editie is het mogelijk om de video's van Hartkamp en de teksten van Rijken te lezen. Scrollen, klikken en ontdekken is het devies. Moskee in de Stad is een online document is samenwerking met Het Parool. 

Ga hier naar moskeeindestad

De volgende artikelen verschenen al in Het Parool:

Het gevreesde Turkse bolwerk is er nooit gekomen

Moskee in de stad

Het uitzicht op een doorbraak

Nieuwe buren en een vreemde taal

 

Hieronder de trailer:

Trailer - Moskee in de Stad from Verhaalmakers on Vimeo.

 

Lees ook:

de Westermoskee lijkt er nu toch te komen, een historische schets

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen


 


Meer over kemal rijken, moskeeindestad, westermoskee.

Delen: