Moskeekoepels willen projecten opzetten voor vluchtelingen

In opinie op 10-09-2015 | 08:57

Nederlandse moslimkoepels willen vluchtelingen gaan helpen. Ze denken daarbij aan aan huisvesting, opvang van weeskinderen, juridische steun in de asielprocedure of geïntegreerde gezinnen aan gevluchte gezinnen koppelen zodat zij sneller hun weg vinden binnen de samenleving.

Rasit Bal van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), waarbij zeven islamitische koepels zijn aangesloten, laat tegenover het ANP weten dat de koepels om de tafel gaan het COA en VluchtelingenWerk.

De meerderheid van Nederlandse moskeeën houdt inzamelingsacties voor vluchtelingen. Ruim 200 moskeeën zamelen bij hun bezoekers geld, voedsel, medicijnen of kleding in voor vluchtelingen in heel Europa.
Bestuurslid Yusuf Altuntas van de koepelorganisatie van het Turkse lat weten landelijk iets constructiefs te willen betekenen voor de vluchtelingen.

Bron: ANP/Zamanvandaag

Eerder deze week publiceerden we al een overzicht van acties van islamitische organisaties en migrantenorganisaties.

Enkele van deze organisaties zijn ook betrokken bij de demonstratie Vluchtelingen Welkom a.s. zondag in Amsterdam


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!Meer over migrantenorganisaties, moskeeorganisaties, vluchtelingen.

Delen: