Moslimorganisaties bezorgd over winst PVV

In opinie op 10-06-2010 | 10:37

, Wij respecteren de uitslag die democratisch tot stand is gekomen. maar het moddergooien naar een bepaalde groep levert geen bijdrage aan een harmonieuze samenleving.'' Zo reageerde woordvoerder Driss El Boujoufi van de Unie van Marokkaanse Moslim Organisaties Nederland (UMMON) woensdagavond op de naar verwachting 22 zetels die de PVV heeft behaald bij de Tweede Kamerverkiezingen.

,,Iedereen heeft de vrijheid te kiezen voor de PVV, maar onze zorg is dat deze partij groepen tegen elkaar opzet'', aldus El Boujoufi. Hij is bang dat een grotere PVV dat nog nadrukkelijker gaat doen in de Tweede Kamer. ,,De moslims zijn een niet te verwaarlozen groep in Nederland. Je kunt ze niet negeren. Ik hoop dat de PVV-stemmers dat ook inzien.''

Vandaag is het een dramatische dag voor Marokkanen in Nederland,' zegt Farid Azarkan, voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) tegen elsevier.nl. 'Dit is een klap in het gezicht van alle Marokkaanse en islamitische Nederlanders. Het doet echt pijn dat een partij die Marokkaanse en Islamitische Nederlanders als tweederangs burgers beschouwt, zo populair is, al begrijp ik het wel. Ze schoppen tegen de gevestigde orde en zijn nieuw, veel mensen denken dat de PVV dingen beter zal kunnen regelen.'

'Ik hoor van sommige Marokkanen dat ze zich gewoon niet meer welkom voelen in Nederland. Wilders spreekt over straatterrorisme, alsof iedere stad in Nederland elke dag geterroriseerd wordt. Ook voor de economie en de positie van Nederland in Europa denk ik dat het erg slecht is als de PVV in een regering komt,' aldus Azarkan.

De organisatie tegen racisme, Nederland Bekent Kleur, noemde de zetelwinst van de PVV ,,schokkend''. De PVV had meer dan tien discriminerende voorstellen in het partijprogramma, stelt Nederland Bekent Kleur. De organisatie voelt zich gesteund door onderzoekers van de Anne Frank Stichting en de Universiteit Leiden die de partij eerder als extreem rechts bestempelden.

De Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) zei naar aanleiding van de PVV-winst te hopen dat ,,het nog goed komt met Nederland''. ,,We respecteren de uitslag, maar hopen tegelijkertijd dat er een nieuwe regering komt die voor stabiliteit gaat zorgen in dit land. We blijven als moslims hopen op een goede toekomst'', aldus woordvoerder Mehmet Yaramis.

Bron: Krux.nl Religie / maroc.nl


Meer over #tk2010, boujoufi, nederland bekent kleur, pvv, ummon.

Delen:

Reacties


groeneveld - 22/10/2010 01:20

De joodse meneer moscovitsch meet met twee maten, of is het spoor bijster.

Vorig jaar toen dhr van Bommel kamerlid voor de sp, mee liep in een demonstratie en opriep tot een intifadah tegen de illegale bezetting van palestijns grondgebied door de zionisten, was er geen sprake van een positieve bijdrage aan het publieke debat over de illegale staat van de zionisten en de dagelijkse schending van de mensen rechten in palestina, oeps dat was de joodse mijnheer moscovitsch even vergeten toen hij over de schending van de mensenrechten
van die knettergek wilders sprak.
Nee de joodse meneer moscovitsch dreigde dhr van Bommel voor de rechter te slepen
en manipunleerde met deze wijze van handelen het publieke debat over de illegale
staat van de zionisten, sterker de publieke opinie bedacht zich wel om een mening
te hebben over de illegale staat van de zionisten en zo werd de discussie in de kiem
gesmoord en monddood gemaakt.

Chapeau joodse mijnheer moscovitsch.

Maar als de knettergek “ politicus ” wilders de moslims beledigt, de moslims voor gek zet, de koran met mein kampf vergelijkt , dan is de joodse meneermoscovitsch er als de kippen bij om de haatzaaiende, knettergek “ politicus ” wilders te verdedigen en de onbeschofte toon van deze gek goed te praten door te beweren, en hoe knettergek kun je zijn, dat wilders met zijn discriminerende argumenten een positieve bijdrage levert aan het publieke debat.

Beste joodse mijnheer Moscovitsch het moet u verboden worden in de toekomst stapelgekken als wilders te verdedigen, u moet als advocaat eigenlijk geroyeerd worden, omdat u het beroep van advocaat niet waardig bent, dat heeft dhr Kelder in het verleden ook al bewezen.

Grtn,

dhr Groeneveld.

KeesB - 10/06/2010 22:25

Het is toch intriest dat de marokaanse gemeenschap niet heeft durven inzien dat 60 procent van de criminaliteit afkomstig is van marokanen! Het is een klap in het gezicht van de nederlanders die hier al jaren mee geconfronteerd worden en niet een klap in het gezicht van de mensen die dit zelf veroorzaakt hebben Kijk naar je zelf inshallah :)

Corine - 10/06/2010 22:25

ik denk dat het probleem van deze verkiezingen is, dat zo veel allochtonen en moslims NIET zijn gaan stemmen!!!! ik denk dat dat het grootste probleem is, dat ze stil zijn en hun stem niet laten horen. en dat heeft tot gevolg dat zulke partijen groter worden.

de slachtofferachtige berichten die ik lees van organisaties irriteren mij eerlijk gezegd een beetje. was dan gaan stemmen! ik hoop echt dat volgende keer ALLE moslims van Nederland naar de stembus zijn gegaan!!!! en daar moeten we vanaf nu mensen over gaan informeren. het is zó'n grote groep, ze kunnen zóveel macht hebben! en hebben dat niet eens door. informeren dus!!!!!!!!!

LennyB - 10/06/2010 19:00

Als westerse allochtoon, die 22 jaar de privilege heeft om in Nederland te mogen wonen, voel ik me vandaag verbijsterd, verward, teleurgesteld en als vreemde in eigen huis. Des te meer dat ik samenleeft met een niet-Westerse allochtoon van Islamitische afkomst. Ik kan me voorstellen hoe dat dan vandaag moet voelen voor onze niet-westerse allochtone medelanders, met name uiteraard die van Moslim achtergrond in het algemeen en Marokkaanse afkomst in het bijzonder. Hoe het verder moet, wat er nu moet gebeuren om de oorzaken van deze uitkomst te bestrijden, weet ik nog niet. Koffers pakken of de barricades op voor de Nederland die ik graag liever ziet? Wat een bende. Ik had gewoon de behoefte om e.e.a. beetje van me af te schrijven.