Moslims en joden willen vredesconferentie in Amsterdam

In opinie op 25-03-2015 | 11:51

Om de strijd aan te gaan tegen het groeiende antisemitisme en moslimhaat wil een groep joden en moslims in Amsterdam binnenkort een grote vredesconferentie organiseren. Dat is de uitkomst van het bezoek dat joden, moslims en christenen uit Parijs, Brussel, London, Oslo aan Amsterdam bracht op uitnodiging van de vriendschapskring Salaam-Shalom.

Zo meldt het Parool

Naar de conferentie, waarvan nog niet bekend is wanneer die wordt gehouden, komen uit iedere stad 25 jongeren en 25 volwassenen van joodse of islamitische afkomst. Daarnaast vaardigt elke plaats een imam, rabbijn en predikant af. Ook Berlijn en Kopenhagen worden erbij betrokken, zei een woordvoerster van Salaam-Shalom.

De initiatiefnemers roepen de hulp in van de burgemeesters van Parijs en Amsterdam bij de organisatie van de conferentie. Daarnaast moet er elke maand in een andere stad een vredesmars plaatsvinden.

Meer over Salaam- Shalom op dit blog hier.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over joden, moslims, salaam-shalom.

Delen:

Reacties


florus Geraedts - 30/03/2015 12:25

Dat is een goed initiatief, een goed idee. Succes hiermee.