Moslims protesteren tegen jihadisme

In opinie op 29-06-2014 | 20:51

In Den Haag hebben zo'n 250 moslims gedemonstreerd tegen het geweld in het Midden-Oosten en Irak. Zij hielden een stille tocht tegen jihadisten die geweld verheerlijken.

De betogers protesteerden ook tegen jongeren die vanuit Nederland op jihad gaan. "Aanhangers van terrorisme misbruiken de vrijheid van meningsuiting om openlijk en in de media hun haatzaai en gevaarlijke ideologie te propageren", staat in een verklaring van de demonstranten. "Ronselaars hebben een vrijbrief om hun ideologie te verspreiden en jongeren te hersenspoelen om haat en verderf te zaaien, in Nederland en wereldwijd." De groep demonstranten bestond voornamelijk uit sjiitische moslims.

Lees verder bij de NOS

 


Meer over afstand nemen, islam, moslims, radicalisering, sjiiten, soennieten, syrie.

Delen:

Reacties


marjolein - 26/09/2014 23:37

ik vertrouw ze toch niet meer als het er op aan komt staan al die neuzen dezelfde kant op ...enkele uitzonderingen daargelaten,maar ze haten het westen en zn zeden basta!

Rijk - 06/07/2014 22:23

Tof, kunnen ze dat nog wat vaker doen? Graag in elk stad en elk dorp. Niet-jihadistische moslims zijn ruim in de meerderheid. Lijkt me geweldig als ze dat duidelijk laten blijken.