Nederland voor de Nederlanders!

In opinie door Farid Azarkan op 10-03-2011 | 07:33

Tekst: Farid Azarkan

Wie heeft ons land eigenlijk gepikt, Mark? Van wie ga je het afpakken? En aan wie ga je het geven?

Beste Mark, geachte heer Rutte, excellentie,

Afgelopen woensdagavond sprak jij de magische woorden uit. “We gaan er gewoon voor zorgen, dames en heren, dat we dat prachtige land weer teruggeven aan de Nederlanders, want dat is ons project!”. Way to go Mark. Chapeau! Ik mag wel zeggen `Het werd ook wel tijd dat je dat ging doen”. Het klonk de aanwezigen als muziek in de oren. Echter al vrij snel dienden zich een aantal vragen aan. Wie heeft ons land eigenlijk gepikt, Mark? Van wie ga je het afpakken? En aan wie ga je het geven? Ga je het bij je collega politici halen. Vrees van niet. Sterker nog, je hebt Limburg, en Brabant aan de PVV verkwanseld.

Sprak jij de toezichthouders van banken en woningbouwcorporaties aan? Zij hebben tenslotte vanuit een licht comateuze toestand toegestaan dat bestuurders zich schaamteloos konden verrijken ten koste van de gewone man. Nee, waarschijnlijk ook niet. Teveel ex-politici van de VVD die leuk meedraaien in die carrousel.

Omdat het nogal actueel is, dacht ik aan Libië. Stel dat Khaddafi zou zeggen, “dames en heren, ik ga Libië teruggeven aan de Libiërs. Ik treed per direct af en zal verkiezingen uitschrijven”. Dan snap ik het. Het zijn vaak dictators die een land gijzelen en welvaart voor zichzelf en hun handlangers opeisen. Maar met de beste wil van de wereld denk ik niet dat jij jezelf als een dictator ziet.

Maar wie o wie heeft zich Nederland de laatste jaren steeds meer toegeëigend? Doelde jij wellicht op de buitenlanders? Toen de ondernemers, veelal VVD’ ers, ze hier naar toe haalden was het verschil duidelijk. Ze spraken de Nederlandse taal niet, aten het Nederlandse eten niet en sliepen in barakken veilig buiten de maatschappij.

Inmiddels zijn we vele jaren verder. Het laatste rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau laat zien dat ze taaltechnisch steeds beter meedoen. In het onderwijs worden grote stappen gezet. De politieke- en maatschappelijke participatie wordt steeds hoger. Kortom ze nemen steeds meer bezit van “jouw” Nederland. Dat kun jij niet zo maar over je kant laten gaan. Dus tijd voor een project met als titel. “Wilhelmus van Nassouwe, ben ik van Nederlands Bloed, Mohammed zal ik niet vertrouwen, die doet het veel te goed.”

Bezems vegen van boven schoon. Eerst maar de buitenlanders uit het parlement schoppen. Ahmed, Tofik , Malik en Fatma worden vervangen door Henk, Cees, Ingrid en Geert. Dan de besturen zuiveren van alles wat een tweede paspoort heeft. Tussendoor vaardigen we een decreet uit bij voetbalclubs zodat de Yassins, Mustafas en Anouars alleen nog maar reserve mogen staan. Als laatste zullen we de cabaretiers en schrijvers verbieden om boeken en programma’s te schrijven en verder leveren zij alle prijzen en oorkondes in.

Kortom een Minister-president van alle Nederlanders, behalve zij die teveel bezit hebben genomen van Nederland?

Farid Azarkan is voorzitter Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN). Deze column is ook verschenen op joop.nl en met toestemming van Azarkan op Republiek Allochtonië geplaatst


Meer over farid azarkan, mark rutte, nederland, smn.

Delen: