NEE tegen joden- en moslimhaat: Eenheid in verscheidenheid

In opinie op 20-02-2015 | 16:10

Aanstaande zondag 22 februari maken joden, moslims, christenen en andersdenkenden op initiatief van moskee Al Kabir en Salaam-Shalom samen een solidariteitswandeling. Wethouder Simone Kukenheim van Diversiteit loopt mee. De Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam en het Veiligheidspact tegen discriminatie zijn mede-organisatoren. Dat valt te lezen in een persbericht van moskee Al Kabir.

Het persbericht meldt dat zich inmiddels een groot aantal organisaties uit solidariteit bij het initiatief heeft aangesloten, waaronder de Protestantse Kerk Amsterdam en de Katholieke Kerk Amsterdam.

Vanaf de Portugese synagoge bij het Jonas Daniël Meijerplein lopen de deelnemers via de Mozes en Aäronkerk naar moskee Al Kabir op de Weesperzijde. Bij deze plekken worden bloemen aangeboden en neergelegd. Daarnaast is er ruimte voor toespraken, muziek, poëzie en rap.

Met de wandeling willen de organisatoren een oproep doen voor vrede, respect, liefde en vriendschap en tegelijkertijd een krachtig NEE laten horen als reactie op de agressie tegen gebedshuizen en toenemende joden- en moslimhaat. De organisatoren staan in al hun diversiteit voor een Mokum dat bescherming biedt aan elkaar én elkaars gebouwen; voor eenheid in verscheidenheid. Iedereen, ongeacht religie, overtuiging of afkomst, is welkom om mee te lopen. Verzamelpunt om 14.45 is de Dokwerker. Het programma start om 15.00 uur. Verwachte aankomst bij moskee Al Kabir is om 16.45 uur.

Voor meer informatie:
Moskee Al Kabir - Mohamed Echarrouti: 06-22558975
Salaam-Shalom - Karima Belhaj: 06-30852804
Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam - Chantal Suissa: 06-19210535
Veiligheidspact tegen discriminatie - Roemer van Oordt: 06-45766873

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


Meer over jodenhaat, kerk, liberaal joodse gemeente amsterdam, moskee, moskee al kabir, moslimhaat, salaam-shalom, simone kukenheim, solidariteit, synagoge, veiligheidspact, veiligheidspact tegen discriminatie, wandeling.

Delen:

Reacties


hanneke gelderblom - 20/02/2015 21:46

Slechte lezers en dat zijn er helaas te veel zouden kunnen lezen nee tegen Joden en moslimhaat. Dat kan toch niet de bedoleing zijn. Tekst moet dus zijn:
nee tegen jodenhaat en tegen moslimhaat