NTR komt met nieuw programma voor moslims: de Nieuwe Maan

In opinie door Ewoud Butter op 22-02-2016 | 20:30

Na het verdwijnen van de Moslim Omroep (MO), verzorgt de NTR weer een programma over en voor Nederlandse moslims. Vrijdag 26 februari zal om 13.00 uur de allereerste opname plaats vinden van de nieuwe NTR talkshow De Nieuwe Maan. Het programma wordt diezelfde middag om 16.10 uur uitgezonden.

Het programma zal volgens het persbericht van de NTR aandacht besteden aan actuele kwesties rondom de islam in Nederland en ontwikkelingen binnen de moslimgemeenschap. Het programma biedt een platform voor de opinies en visies vanuit de moslimgemeenschap op de Nederlandse samenleving en alles wat daarin speelt. Naast de actualiteit is er ook aandacht voor cultuur, life style, mode, humor etc.

Het programma wordt gepresenteerd door documentairemaakster en voormalig AT5-presentatrice Nadia Moussaid (foto Mark Groen). Stand-up comedian Farbod Moghaddam neemt het nieuws van de week door en laat bijzondere filmpjes zien.

Stichting Zendtijd Moslims (SZM), de organisatie achter de Moslim Omroep (MO) lukte het vorig jaar niet om onderdak te vinden bij één van de grotere omroepen. Geen van de omroepen wilde de moslims hebben. De NTR krijgt hierdoor opnieuw de taak om moslimprogramma’s te verzorgen zoals de NTR in 2010-2011 ook deed met het programma Halve Maan. Daarnaast zijn ook de programma's voor hindoes bij de NTR ondergebracht.

Opname bijwonen?

Vanaf 12.00 uur bent u welkom in de opnamestudio in Vondel CS (Vondelpark 3 Amsterdam). Interesse? Meldt u aan op denieuwemaan@ntr.nl
Na aanmelding ontvangt u van ons nog een bevestiging en een routebeschrijving. Voor informatie kunt u bellen: 088 7799408

De Nieuwe Maan wordt vanaf vrijdag 26 februari om 16.10 uur uitgezonden op NPO2

Meer lezen over de geschiedenis van de moslimomroepen in Nederland?

Kijk hier op polderislam.nl

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!


Meer over Halve maan, islamotische omroepen, moslimomroep, moslimomroepen, Nieuwe Maan, NTR.

Delen:

Reacties


cj roze - 23/09/2016 19:09

Hoor niks van oververtegenwoordiging marokkanen criminaliteit, en sissen hoer naar mijn dochter op straat. 0657595436

Christa A. van Kleef - 14/05/2016 13:06

ër komt/is een nieuw programma voor moslims" Ik vind juist dat dit programa ook door zoveel mogelijk niet moslim nederlanders bekeken moet worden; meer bekendheid met en over elkaar is hard nodig. ik ga zeker een aantal bekende aanraden te kijken; te vaak hoor ik onbegrip voor het ongemak waarmee moslims leven; zeker na een is aanslag.
overigens ben ik fel tegen de lange arm van Erdogan tot in de Tweede Kamer.