Open gesprek over LHBT met vluchtelingen werkt niet

In opinie door Ewoud Butter op 07-11-2016 | 08:19

Diverse gemeenten organiseren voorlichtingsbijeenkomsten in azc's om de acceptatie van homoseksualiteit te vergroten onder vluchtelingen. Een doordachte aanpak is hierbij essentieel, anders kan de houding tegenover LHBT's eerder negatiever worden dan positiever.

Interventies kunnen namelijk ook niet werken of zelfs averechts werken. Dan wordt de houding onder deze groep tegenover LHBT’s eerder negatiever dan positiever.’

Dat concludeert onderzoeker Hanneke Felten van Kennisplatform Integratie & Samenleving/ Movisie. Ze onderzocht wat we weten over wat zou kunnen werken onder vluchtelingen om de acceptatie te vergroten van LHBT’s. Ze bekeek daarvoor meer dan honderd studies over hoe het werken aan LHBT-acceptatie kan leiden tot het gewenste effect: een positieve houding en respectvolle omgang ten aanzien van iedereen ongeacht seksuele voorkeur of genderidentiteit. Het onderzoek steunt op twee pijlers: wetenschappelijke empirische literatuur en tips van professionals en deskundigen die tijdens een expertmeeting zijn verzameld.

Lees meer bij het Kennisplatform Integratie & Samenleving of download het rapport

Meer over LHBTQi's op Republiek Allochtonië hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Bezoekt u dit blog geregeld? Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 


Meer over homo, kis, lhbt, lhbtq.

Delen: