Opnieuw op de agenda: het boerkaverbod

In opinie op 22-05-2015 | 12:00

Het kabinet bespreekt vandaag een voorstel van minister Plasterk (PvdA) om de boerka op sommige plaatsen te verbieden. Het dragen van gezichtsbedekkende kleding wordt mogelijk verboden in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen. Wie zijn gezicht toch met een boerka bedekt, zou een boete van maximaal 405 euro kunnen krijgen. De politie kan verder in de openbare ruimte vragen om het gezicht te tonen om legitimatie te vergemakkelijken.

Het boerkaverbod was al in het regeerakkoord afgesproken en stond ook op de agenda van eerdere kabinetten

Lees ook:

Argumenten voor en tegen het boerkaverbod 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 


Meer over boerkaverbod, emancipatie, vrouwenemancipatie.

Delen:

Reacties


John Dubbelboer - 24/05/2015 23:53

Je kunt op rationeel niveau je een slag in de rondte redeneren over de voors en tegens van een boerka. Zou het inderdaad een recht op zelfbeschikking kunnen zijn? Zou het vrouwenonderdrukking zijn?
De beste manier om iets te begrijpen van de boerka is om deze zomer eens naar Mūnchen te gaan. In Oostenrijk en Beieren is de boerka namelijk niet verboden. In vele Europese landen inmiddels wel. (lees ik dat goed: Oostenrijk en Beieren?) . Grote aantallen toeristen uit de Golfstaten komen dan naar de Beierse hoofdstad.
Kijk dan eens niet naar de boerka maar kijk naar de mannen.
De vrouwen gaan als vee door de straten en de mannen gekleed in de snelste Westerse kledij, kijken vanonder hun gelikte baseballpetjes hartstochtelijk in het rond.
Dat was het dan. Ordinaire dubbele moraal.

hanneke gelderblom - 22/05/2015 13:15

ik ben inderdaad voor een beprkt boerkaverbod., niet tegen een hoofddoek.
De reden dat vrouwen zich in een "woontent met kijkspleet" moeten hullen zou te maken hebben met kuisheid, lees de angst anders haar schoonheid aan iedereen te tonen en daardoor mannen op verkeerde gedachten te brengen, met alle vreselijke consequenties vandien.
Ik vind die redenering een potentiele aanklacht tegen alle mannen.
Alsof geen enkele man zich zou kunnen beheersen om iedere willekeurige vrouw te bespringen Een belacherlijk soort aanklacht tgen alle mannen. De man die zich niet kan beheersen moet dat gewoon leren en anders worden opgepakt.