Overzicht partijprogramma's over integratie en immigratie

In opinie op 30-05-2010 | 22:12

Met het oog op de verkiezingen 9 juni heeft FORUM in elf partijprogramma’s gekeken wat er in geschreven staat over integratie en immigratie en in een tweedelige factsheet op een rij gezet. Bij elk verkiezingsprogramma is gekeken naar wat er geschreven wordt over migranten, migratie en integratie. Vervolgens zijn deze standpunten ondergebracht in een tweedelige factsheet: een overzicht van visies en een schema met standpunten per thema.

Het schema geeft een overzicht van standpunten en maatregelen met betrekking tot onderwerpen als: burgerschap (en participatie), onderwijs & werk, inburgering, discriminatie, sociale veiligheid, immigratie, asiel, grondrechten (incl. religieuze kwesties en vrijheid van meningsuiting).

Bij de totstandkoming van de factsheet is de oorspronkelijke tekst uit de verkiezingsprogramma’s zoveel mogelijk overgenomen. De politieke partijen staan in alfabetische volgorde en er zijn hyperlinks naar de verkiezingsprogramma’s toegevoegd.

Bron: Forum

Het onderwerp integratie en immigratie komt voor Nederlanders op de achtste plaats in de rangorde van thema’s die een rol spelen in het stemgedrag. Gezondheid, sociale zekerheid en economie vormen de top-3. Alleen voor PVV-stemmers is het thema doorslaggevend bij de partijkeuze.

Links:

- Factsheet met standpunten

- Factsheet met visies

Factsheet per partij met de visies en standpunten.

Republiek Allochtonie zal de komende weken veel aandacht besteden aan de verkiezingen. Deze berichten treft u in de categorie politiek of met de tag #tk2010.


Meer over #tk2010, forum, partijprogramma's, verkiezingen.

Delen:

Reacties


Jan Beerenhout azn - 07/06/2010 11:49

Merkwaardig dat de standpunten over Emigratie niet zijn meegenomen. Of hebben politieke partijen daarover nix te melden.? Dat is dan merkwaardig van emigratie+immigratie+remigratie, d.w.z. landverhuizen, staan als een soort communicerende vaten met elkaar in verbinding. Althans dat zouden ze behoren te staan.