Panelgesprek Extremisme en Radicalisering

In opinie op 13-01-2016 | 08:00

Wat doet het met ons? En welke rol hebben wij als moslimgemeenschap in deze lokale aanpak radicalisering en polarisatie?
Moskee Badr organiseert in samenwerking met Stadsdeel West een panelgesprek over radicalisering en extremisme.
Wat is de rol van de moslimgemeenschap in de aanpak van radicalisering en polarisatie? Waarom dienen moslims zich altijd te verantwoorden als er een terreuraanslag op Europese bodem wordt gepleegd? Zijn leden van DAISH (IS) moslims, of hebben die niets met de Islam te maken?

Op 28 januari gaan we met een divers panel in debat over bovenstaande vragen en meer. Wij nodigen u van harte uit om mee te participeren in het debat en vragen te stellen aan het panel. Ook deelt een vader van een Syriëganger zijn verhaal met ons. Het uitgangspunt van het debat is om de problematiek van radicaliserende jongeren te bespreken. Uiteraard hebben we het ook over de rol van de moslimgemeenschap met betrekking tot het tegen gaan van radicalisering en jihadisme.

Graag nodig ik u van harte uit voor deelname aan dit programma.
Wanneer: donderdag 28 januari 2o16, 19.30 u
Locatie: Moskee Badr, Willem Leevendstraat 7, 1055 KB Amsterdam

Programma van de avond
19.30 Inloop
20.00 Opening door de dagvoorzitter Dhr. Felix Rottenberg
20.05 Welkomstwoord bestuur moskee Badr
20.10 Openingsspeech Stadsdeelvoorzitter West Gerolf Bouwmeester
20.20 Diepteinterview met een vader van gesneuvelde Syriëganger
20.45 Panelgesprek met onder andere: Yassin Elforkani (Jongerenimam), Ilias El Hadioui (Socioloog), Samira Bouchibti (VVD Amsterdam), Aboe Ismail (imam van de As- Soennah moskee Den Haag)
22.00 Afsluiting, napraten met hapje en drankje

Moskee Badr
Moskee Badr is een van de grootste moskeeën in Amsterdam West en is lid van het Netwerk Moskeeën West. Naast de religieuze functie organiseert de moskee ook verschillende maatschappelijke activiteiten.

Aanmelding
Wij hopen u te mogen verwelkomen in Moskee Badr. Deze bijeenkomst is voor iedereen, man, vrouw, jong en oud toegankelijk. Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Stuur dan een mail met vermelding van uw naam en organisatie naar n.el.hakim@amsterdam.nl. Aanmelden is verplicht.

Tot 28 januari!

Met vriendelijke groet,


Gerolf Bouwmeester
Stadsdeelvoorzitter

(ingezonden bericht)

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 


Meer over amsterdam west, moskee badr, radicalisering, stay west.

Delen: