Presentatie van 'De ideologie van de PVV' op 2 maart

In opinie op 26-02-2012 | 10:33

Op vrijdagmiddag 2 maart a.s. wordt het boek De ideologie van de PVV (uitgeverij Rozenberg Publishers) van arabist Jan Jaap de Ruiter gepresenteerd in De Nieuwe Liefde in Amsterdam, het nieuwe centrum voor debat, bezinning en cultuur van theoloog Huub Oosterhuis. Entree is vrij, aanmelden is verplicht. Belangstellenden zijn van harte welkom!

In De ideologie van de PVV gaat De Ruiter, verbonden aan de Universiteit van Tilburg, in op het PVV-gedachtegoed zoals verwoord door PVV-Kamerlid Martin Bosma in zijn De schijn-élite van de valse munters, dat in 2010 verscheen. Helder analyserend legt De Ruiter uit dat het PVV-denken sterk zwart-wit is en zich op een vijftal thema’s richt: het christendom, de islam, joden en Israël, de linkse partijen en immigratie en multiculturaliteit. Daarnaast besteedt De Ruiter aandacht aan de wording van de PVV als politieke beweging, en de manier waarop Martin Bosma omgaat met cijfers en feiten. In een verhaal dat dit boek afsluit verwoordt De Ruiter zijn zorg over wat er gebeurt als uitsluiting in een samenleving regel wordt.

Programma
15.00-15.30 uur: inloophalfuur
15.30-15.35 uur: Welkom door Manuela Kalsky, hoogleraar aan de VU en directeur van het DSTS / Project W!J
15.35-15.40 uur: Overhandiging van het eerste exemplaar van De ideologie van de PVV
15.40-16.10 uur: Discussie onder leiding van Job de Haan, eindredacteur IKON-radio, naar aanleiding van een aantal thema’s uit De ideologie van de PVV tussen:
- Jan Jaap de Ruiter, arabist aan de Universiteit van Tilburg
- Rob Riemen, directeur van het Nexus Instituut
16.10-16.25 uur: vragen uit publiek aan deelnemers discussie
16.25 uur: afsluiting door Manuela Kalsky
16.30-17.30 uur: hapje en drankje en gelegenheid om het boek te kopen

Om 17.30 uur begint Café De Nieuwe Liefde (zie www.denieuweliefde.com) waarin Jan Jaap de Ruiter eveneens een bijdrage zal verzorgen. Entree is gratis!

Praktische informatie:
- Datum: vrijdagmiddag 2 maart
- Aanvang: 15.30 uur
- Lokatie: De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Voor een routebeschrijving: www.denieuweliefde.com
- Entree: gratis, eerste kop koffie of thee is gratis, overige drankjes voor eigen rekening
- Aanmelden: is verplicht en wel via deze pagina: http://denieuweliefde.ticketvandaag.nl/nl/programma/item/de-ideologie-van-de-pvv/
- Vanwege de verwachte belangstelling, vragen wij u vriendelijk z.s.m. te reserveren.
- Organisatie: deze presentatie wordt georganiseerd door uitgeverij Rozenberg Publishers, De Nieuwe Liefde en Project W!J.


Meer over jan jaap de ruiter, nieuwe liefde, pvv.

Delen: