Pro Patria gaat opnieuw demonstreren tegen (extremistische) moslims

In opinie op 14-01-2015 | 11:40

Pro Patria heeft aangekondigd opnieuw de straat op te gaan om actie te voeren voor de vrijheid van meningsuiting en tegen fundamentalistische moslims. De organisatie met veel sympathisanten uit extreemrechtse hoek houdt op zaterdag 28 februari een "Mars voor de Vrijheid".

Dat is te lezen op de Facebookpagina van Pro Patria.

De groepering zegt volgende maand de politiek op te roepen "onze vrijheden te verdedigen". "Wegkijken is geen optie meer. Dat heeft Parijs ons wel geleerd", schrijft Pro Patria.  Waar het protest wordt gehouden is nog niet bekendgemaakt.

In augustus 2014 organiseerde Pro Patria een demonstratie in de Haagse Schilderswijk. Dat liep uit de hand toen er een confronatie volgde met (islamitische) jongeren.  De Haagse burgemeester Van Aartsen kondigde daarna een tijdelijk demonstratieverbod in Haagse woonwijken af.
Pro Patria zag op 20 september af van een massale demonstratiedag in Den Haag.
In aanloop van deze afgelaste demonstratie verschenen er op facebookpagina's veel uitingen van moslimhaat. Deze zijn deels terug te lezen op http://moslimhaat.tumblr.com/

De leiding van Pro Patria bestaat uit leden van het rechts-extremistische Identitair Verzet. Dit wordt bevestigd door zowel Kafka, de Anne Frankstichting als Constant Kusters, de leider van de extreemrechtse partij NVU.  Ze zijn actief geweest bij onder andere CP'86, Stormfront en Voorpost.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!   

 


Meer over islamisering, moslims, pro patria, shariadriehiek.

Delen: