Pro Patria is dekmantel van extreemrechts

In opinie op 10-09-2014 | 10:27

De leiding van Pro Patria, de organisatie die op 20 september een demonstratie door de Schilderswijk wil houden, bestaat geheel uit leden van het rechts-extremistische Identitair Verzet. Dit wordt bevestigd door zowel Kafka, de Anne Frankstichting als Constant Kusters, de leider van de extreemrechtse partij NVU.
Ze zijn actief geweest bij onder andere CP'86, Stormfront en Voorpost.

Dat schrijft Omroep West.  Eerder maakte ook AFA gewag van het extreemrechtse karakter van Pro Patria. De facebookpagina van Pro Patria staat stijf van de moslimhaat met soms bedreigende teksten waarin wordt opgeroepen tot geweld tegen moslims.

Pro Patria organiseerde op 10 augustus een demonstratie door de Haagse Schilderswijk waaraan 150 mensen deelnamen. In de media ontstond vooral ophef over de tegendemonstratie van jongeren. 

Op 20 augustus organiseert Pro Patria opnieuw een 'Mars voor de vrijheid'. Burgermeester Van Aartsen heeft risicodemonstratries in woonwijken voor 2 maanden verboden.

Geert Wilders heeft eerder opgeroepen mee te gaan lopen met de demonstratie "om te laten zien dat we geen shariawijk accepteren".(..) 'Desnoods loop ik er in m'n eentje met de Nederlandse vlag. Al zullen de mensen die mij beveiligen dat geen goed idee vinden', aldus Wilders in De Telegraaf.

Meer over moslimhaat op dit blog hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.


Meer over 20 september, extreemrechts, geert wilders, moslimhaat, pro patria, pvv.

Delen:

Reacties


Ria de Wit - 14/09/2014 09:52

Pro patria is extremisme, pro patria discrimineer, pro patria is facistisch, ja. En wie spugen Joden, en wie rijden Joden met hun scooters omver, en wie gooien stenen (!!!! = dood/moordaanslag), en wie weigert er met vrouwen te praten, en wie weigert met mensen te praten als er alcohol is, en wie kotst homosexuelen uit, en wie sluiten vrouwen op drie hoog achter, en wie dumpt vrouwen in land van herkomst, en wie gebruikt met regelmaat fysiek geweld en dreigt met fysiek geweld?
Een mooi onderwerp om over te filosoferen op deze zondag....