PvdA wil actieplan voor vrijheid godsdienst

In opinie op 29-09-2010 | 15:14

De Partij van de Arbeid wil een actieplan ‘om als overheid de vrijheid van godsdienst op alle fronten ferm te verdedigen’.

Dat blijkt uit vragen van de partij aan minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, Binnenlandse Zaken) naar aanleiding van brandstichtingen in Molukse kerken en aanslagen op een moskee in Groningen.

De partij vraagt verder of er ‘gegeven de ontwrichtende werking van deze aanslagen op de samenleving’ voldoende prioriteit wordt gegeven aan onderzoek en opsporing in deze zaken. Ook wil ze weten op welke wijze de Molukse gemeenschap en de moskeebesturen terzijde worden gestaan in het ‘per direct rond de klok beveiligen’ van hun gebouwen.

Bron: Volkskrant

Tofik Dibi

GroenLinks Tweede Kamerlid Tofik Dibi heeft gisteren kamervragen gesteld. Dibi: “Geweld tegen moslims mag geen blinde vlek zijn. Ik vind het belangrijk dat ook dit probleem op de politieke agenda staat.” Zie hier

SMN en RVMMN

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) en de Raad van Marokkaanse Moskeeën in Nederland (RMMN) hebben het initiatief genomen voor een verscherpt toezicht op Marokkaanse moskeeen, zo maakten zij woensdag bekend.

Het SMN en de RMMN zeggen dat het aantal incidenten de afgelopen twee jaar is toegenomen. Volgens hen is dat ‘een direct gevolg van de groeiende anti-islamhouding en extreem rechtse radicalisering in Nederland’.

De twee organisaties gaan moskeebestuurders verder oproepen om van elk incident melding te maken bij de politie en antidiscriminatiebureaus. Zij vragen de overheid bovendien alles te doen om de veiligheid van moskeeën en hun bezoekers te garanderen.

Zie ook: Bingo, weer een aanslag op een moskee


Meer over actieplan vrijheid godsdienst, moskeebranden, pvda.

Delen: