Rector Islamitische Universiteit beschudligd van plagiaat

In opinie op 08-02-2016 | 13:55

Ahmed Akgündüz, de rector van de Islamitische Universiteit Rotterdam wordt beschuldigd van plagiaat. Akgündüz heeft in zijn academische werk zonder bronvermelding meerdere passages overgeschreven van andere auteurs.

Dat zeggen wetenschappers in de Volkskrant. Akgündüz zou volgens het artikel al begonnen zijn met plagiaat in zijn proefschrift uit 1988. 'Het is duidelijk dat de teksten bijna woordelijk hetzelfde zijn', zegt Erik-Jan Zürcher, hoogleraar Turkse taal en cultuur. Volgens hem zijn de passages 'zo identiek dat je niet aan de conclusie ontkomt dat Akgündüz ze heeft overgeschreven'.

Akgündüz laat in een reactie weten zich niet in de beschuldigingen te herkennen. 'Ik ben uitsluitend beschuldigd op ideologische gronden.'

De rector raakte eerder in opspraak vanwege zijn intolerante en politieke uitspraken.

Naar aanleiding van de vragen van de Volkskrant heeft de IUR  een commissie ingesteld die de beschuldigingen moet onderzoeken. De voorlopige conclusie van de commissie die wordt geleid Ertugrul Gökçekuyu, de rechterhand van Akgündüz, is dat er geen sprake is van plagiaat.

Bron en meer: de Volkskrant

Meer over de IUR op polderislam.nl

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over akgündüz, islamitische universiteit rotterdam, IUR.

Delen: