Rector Islamitische Universiteit opnieuw in opspraak

In opinie op 20-10-2015 | 17:07

Rector Ahmet Akgündüz van de IUR, de Islamitische Universiteit Rotterdam, is opnieuw in opspraak geraakt. Deze keer noemde hij Koerden 'honden' en zei hij te bidden voor de daders van de aanslag in de Turkse hoofdstad Ankara.

,,Zo kan het niet langer," zegt VVD_Kamerlid Pieter Duisenberg in het AD. Hij vindt dat de rector niet aan het hoofd kan staan van een instelling die Nederlandse studenten opleidt. ,,Hij werkt segregerend in plaats van de verbinding met Nederland te zoeken. Hoe kan een school met deze man als boegbeeld nog steeds de goedkeuring van de Nederlandse overheid hebben?"

Het is inmiddels het zoveelste incident rond de rector van de universiteit. In juli wilde de Tweede Kamer al dat de accreditatie van de universiteit zou worden ingetrokken. Dat kon niet omdat volgens accreditatie-organisatie NVAO de onderwijskwaliteit niet tekortschiet. 

Volgens hoogleraar Turkse taal en cultuur Erik-Jan Zürcher doelt Akgündüz met de 'honden' op de Koerdische jongeren die loopgraven graven om zich in het zuidoosten van Turkije te verdedigen tegen het leger.  De 'helden' zijn de aanslagplegers, legt Zürcher uit in het AD. ,,Hij bidt dus voor de zielenheil van de aanslagplegers."

De Inspectie van het Onderwijs laat het AD weten binnenkort weer langs te gaan bij de IUR.

Veel meer over de Islamitische Universiteit en rector Akgünduüz op polderislam.nl

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 


Meer over Ahmet Akgündüz, Akgündüz, islamitische universiteit rotterdam, iur.

Delen: