Sadet Karabulut: meer toezicht op moskee-internaten

In opinie door Sadet Karabulut op 24-01-2013 | 20:45

Het SP-kamerlid Sadet Karabulut vindt dat er toezicht moet komen op alle moskee-internaten in Nederland. Zij is zich 'rotgeschrokken' van het bericht gisteren in NRC Handelsblad dat kinderen jarenlang onder onveilige omstandigheden verbleven in Rotterdamse internaten.

De gemeente Rotterdam heeft volgens het NRC jarenlang getolereerd dat moskeeën waar kinderen wonen, laks omgingen met brandveiligheidsregels. Ernstige gebreken werden niet of te laat opgelost.

Dat zou volgens NRC Handelsblad blijken uit ambtelijke e-mails, brieven en andere documenten die het NRC en RTV Rijnmond met een beroep op de Wet openbaarheid bestuur kregen. 

Sadet Karabulut pleit nu voor een onderzoek naar alle moskee-internaten in Nederland en landelijk toezicht. 'Ik vind dat er landelijk toezicht moet komen vanuit jeugdzorg en het onderwijs', zegt Karabulut. Dat toezicht niet mogelijk is omdat de internaten geen subsidie ontvangen, vindt ze een 'mager' verweer. 'Het gaat hier wel om kinderen.' 

Zie ook:

CMO: ingrijpen bij onveilige internaten

Gros moskee-internaten gewoonweg te waardevol

Asscher veroordeel Turkse internaten op flinterdunne bewijslast


Moskee-internaten hebben vrij spel door Zoomin_Nederland

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over internaten, moskee-internaten, sadet karabulut, sp.

Delen: