Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders vraagt aandacht voor Marokkanenprobleem

In opinie op 10-01-2013 | 12:23

In een open brief aan de fractievoorzitters van de Tweede Kamer heeft Aissa Zanzen aandacht gevraagd voor "een van de grootste problemen in ons land: de stigmatisering van Marokkaanse Nederlanders door de PVV."

Verwijzend naar recente uitspraken van Wilders waarmee de PVV-leider het 'Marokkanenprobleem' op de politieke agenda wil plaatsen, concludeert Zanzen dat het om een acuut probleem gaat. Hij vraagt de fractievoorzitters om een debat over de stigmatisering van Marokkaanse Nederlanders door de PVV.

Zanzen schrijft: "Het exorbitante aantal intolerante en discriminerende uitspraken die de heer Wilders doet over Marokkaanse Nederlanders, zorgt voor verdere stigmatisering. Het gevaar voor de Marokkaanse Nederlanders zit in de polariserende en discriminerende uitspraken van Geert Wilders. Zijn uitspraken hebben de kloof tussen de Marokkaanse Nederlanders en de Nederlandse samenleving alleen maar vergroot. Als er geen halt wordt toegeroepen, zal die alleen verder groeien. Dát is het gevaar. Al geruime tijd vraagt het SMN van politici aandacht voor het probleem van discriminatie en stigmatisering van Marokkaanse Nederlanders. Begin december ontbrak het de andere partijen aan lef en durfde niemand op de stigmatiserende uitspraak van de PVV te reageren. Ook het kabinet zwijgt in alle talen."

Zanzen vraagt de fractievoorzitters in 2013 eindelijk een probleem aan te pakken waar alle Nederlanders al jaren wakker van liggen, de stigmatisering van Marokkanen.

De open brief kunt u hier lezen.
 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over marokkanenprobleem, pvv, smn, stigmatisering.

Delen:

Reacties


Abdel - 10/01/2013 13:51

Zucht... De polen en europa scoorden niet goed tijdens de verkiezingen mocros wel. Maar kunnen wij niet proberen om die man voor te zijn? hoe komt t dat ik alleen schoolgaande marokkanen ken? En hoe voorkomen we dat de jongeren zich helemaal van de nederlandse maatschappij afkeren? Ik ben heel blij dat de stichting wijst op stigmatisering. Het doet heel veel pijn telkens weer in de krant te moeten lezen over ons volk.... En op je werk het weer uit te moeten leggen en of verantwoorden... Maar hoe voorkomen we dat onze jongeren afglijden? Ook een discussie waard...