SP: hardere aanpak van disriminatie op arbeidsmarkt

In opinie door Sadet Karabulut op 04-12-2013 | 10:58

Discriminatie op de arbeidsmarkt moet veel harder worden aangepakt. De Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) moet meer bevoegdheden krijgen om in te grijpen en boetes kunnen opleggen als discriminatie bewezen wordt. Desnoods moeten bedrijven die zich daaraan schuldig maken, in het openbaar aan de schandpaal worden genageld.

Volgens Kamerlid Sadet Karabulut wordt de strijd tegen het discrimineren van bijvoorbeeld allochtonen door bedrijven wel met de mond beleden, maar gebeurt er in de praktijk te weinig.

Minister Asscher kan zich vinden in een hardere aanpak van discriminatie op de arbeidsmarkt. 'Iedereen verdient een eerlijke kans. Je moet zelf je best doen, je moet zelf aan je cv werken, je moet zelf je opleiding afmaken, maar dan mag je niet worden afgewezen om wie je bent. Dat is een kernprincipe van Nederland', aldus de PvdA-minister. Lees meer in het Parool

Meer over discriminatie op dit blog hier.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over arbeidsmarkt, discriminatie, sadet karabulut, sp.

Delen: