Steun Republiek Allochtonië en doneer!

In opinie op 03-07-2016 | 14:52

Republiek Allochtonië wil stimuleren dat het hyperige en hijgerige integratiedebat nuchter gevoerd wordt. We hechten veel waarde aan feiten en aan onderzoek en geloven niet in één enkele waarheid.

We willen vele meningen van individuen en NGO's laten horen, kennis verzamelen en verspreiden en als het even kan ook zelf meer op onderzoek gaan. We besteden daarom veel tijd aan factchecks en factsheets. Enkele voorbeelden hiervan zijn:


Ook besteden we veel aandacht aan onderzoek van anderen en publiceren we zo nu en dan een lijst met geweldsincidenten gericht tegen moskeeen. Daarnaast besteden we aandacht aan mediamissers zoals de bewering van Trouw dat één op de vier criminelen van Marokkaanse herkomst zou zijn, een tasjesdiefopleiding in Gouda, het bericht dat Marokkaanse Nederlanders die schapen zouden willen stelen of de (vermeende?) mishandeling van een zwangere vrouw door Marokkaanse Nederlanders in Amsterdam. Dit laatste bericht wordt de laatste tijd opnieuw verspreid.

We doen dit werk op vrijwillige basis en in onze vrije tijd. We ontvangen geen subsidie en worden ook niet onderhouden door een multinational of een rijke oliesjeik. De kosten die we maken, betalen we uit onze eigen zak of met behulp van donaties.

Een uitzondering hierop vormt het jaar 2015. Toen hebben we dankzij een bijdrage van de Open Society Foundation (OSF) de nieuwe website polderislam.nl kunnen opzetten. Daarnaast konden we in dat jaar dankzij deze subsidie meer tijd vrij maken voor Republiek Allochtonië. Dit leidde tot meer artikelen en vooral uitgebreidere achtergrondartikelen en factsheets.

In 2016 ontvangen we geen subsidie en is ons werk weer volledig vrijwilligerswerk. Het is vervelend om uw financiële steun te vragen. Toch doen we het, want alleen met uw steun kunnen we hiermee doorgaan en meer tijd vrijmaken voor onderzoek en factchecks.

Donateur
Bent u nog geen donateur en wilt u het worden? Dat kan door een bijdrage over te maken op rekeningnummer 6026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al heel blij. Meer mag ook!

De IBAN-code is : NL12INGB0006026026

Degenen die besluiten te doneren en degenen die ons de afgelopen jaren een donatie hebben gegeven, willen we uiteraard heel hartelijk bedanken! We waarderen uw bijdrage, groot of klein, enorm en zien het als een stimulans om door te gaan.

Ewoud Butter, hoofdredacteur Republiek Allochtonië


Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen. Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. .

 

 

 


Meer over diversen, donateur, donatie, republiek allochtonie.

Delen: