Stuur uw suggesties in voor de Dr. Kromzwaard Trofee 2010

In opinie door Martijn de Koning op 28-11-2010 | 16:49

Antropoloog Martijn de Koning is één van de weinige sociaal-wetenschappers die zeer regelmatig blogt en meedoet aan het maatschappelijk debat over integratie. Dat levert hem vrienden op, maar ook tegenstanders. De Koning die meermalen kritiek heeft geleverd op de journalistieke methoden van GeenStijl, kreeg van datzelfde blog de bijnaam Dr. Kromzwaard.

Martijn heeft nu van deze bijnaam een Geuzennaam gemaakt. Vorig jaar organiseerde hij een verkiezing van het ‘Beste/Slechtste van 2009′. Dit jaar doet hij dat opnieuw, maar heeft hij van de verkiezing omgedoopt in Dr. Kromzwaard Trofee 2010. U kunt vanaf nu uw inzendingen insturen voor twee categorieën:

1. Blogs: welke blogentry over moslims en/of islam uit 2010 is het beste en welke is het slechtste? Kijk daarbij onder meer naar schrijfstijl, argumentatie en originaliteit.
2. Nieuws-/Achtergrondartikelen: welk artikel uit een nieuwsmedium (kranten, tijdschriften, omroepen, nieuwswebsites) is het beste of slechtste nieuws-/achtergrondartikel over moslims en/of islam? Kijk daarbij naar schrijfstijl, helderheid, nuance en nieuwswaardigheid.

Voor iedere categorie dient u dus een suggestie te geven voor het beste en voor het slechtste.

U kunt uw suggesties doorgeven via de volgende pagina: Dr. Kromzwaard Trofee Inzendingen. Inzendingen dienen hoofdzakelijk in het Nederlands te zijn. Artikelen met vertaling van Arabisch en/of Engels zijn toegestaan. U heeft drie weken de tijd. Daarna worden de nominaties bekend gemaakt en op 1 januari de winnaar.

De winnaars van vorig jaar:

Beste blogentry:

Gin de Mooy / Sargasso – Vrouwenbesnijdenis: verminking of een mensenrecht

Beste nieuwsbericht:

RTL – 110 burgerdoden door missie Uruzgan

Slechtste blogentry:

Stan de Jong – Kristallnacht Buitenveldert (van oorspronkelijke site verwijderd); lees ook de reactie van Peter Breedveld op het blog van Stan de Jong)

Slechtste nieuwsbericht:

Telegraaf – Avondklok voor moslims (van Telegraaf site verwijderd)

Ter inspiratie:

artikelen op dit blog over religie/islam en berichten over media, waaronder enkele mediamissers


Meer over kromzwaard, martijn de koning, media.

Delen: