Tandeloze kritiekloze “moslimorganisaties”

In opinie door Abdou Khoulani op 06-12-2011 | 16:57

Test: Abdou Khoulani

“Ik vind jou een gemene jongen” waren de woorden van Harry van den Berg aan mijn adres na afloop van het debat over ritueel slachten. Hiermee verwees Harry naar mijn felle woorden, waarin ik het Contactorgaan Moslims en Overheid wegzette als een volstrekt overbodige organisatie die meer contact met zichzelf heeft dan met de mensen waar het om zou moeten gaan. En om het maar op zijn Wildersiaans te zeggen: ik neem er nog geen millimeter van terug!

Alle zichzelf benoemde “moslimorganisaties” in Nederland zijn ingeslapen organen die met ogen dicht als een schattige baby aan een subsidiefopspeen lurken en vooral niet gestoord willen worden in hun slaap.

Toen de Partij van de Vogels en de Katten in de Tweede Kamer met het wetsvoorstel kwam om ritueel slachten te verbieden, leek het alsof het Contactorgaan Moslims en Overheid zelf ritueel geslacht was! Het gaf geen enkele kik en van het opzetten van een lobbyfunctie had men blijkbaar nooit gehoord bij de inburgeringcursus indertijd! Niet dat ik dat ook maar enigszins had verwacht, want het CMO heeft bij mij al jaren afgedaan. Geen enkele moslim in Nederland voelt zich ook maar enigszins vertegenwoordigd door dit zielloze orgaan, dat meer bedoeld is om de overheid te dienen dan de moslimburgers. Sterker nog, geen enkele moslim zal dit orgaan kunnen opnoemen als de Poldernomaden dit op straat zouden vragen!

Maar gelukkig zijn ze niet alleen in hun oorverdovend stilzwijgen als het gaat om kwesties die moslims aangaan. Wat te denken van de geweldige ISBO, die het Islamitisch onderwijs op een goede manier zou moeten beschermen en op de bres zou moeten staan voor die scholen die door mevrouw Verbijsterveldt worden weggepest, zoals het Islamitisch college in Amsterdam heeft moeten ondervinden! Deze geweldige poldermoslims raden liever het Islamitisch college aan om te sluiten, dan er voor op te komen. Ook toen basisschool As Siddieq aanklopte voor hulp in de ongelijke strijd met mevrouw Verbijsterveldt, trof men een stel zielloze tandeloze en vooral kritiekloze kliek aan die zich meer zorgen maakte om de subsidiestromen dan om het idealisme om de Islam en de moslims te dienen.

Stichting Islam en Dialoog, het Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland, het CMO, ISBO etc. etc. etc. zijn allemaal organisaties waarvan je keihard kunt zeggen: met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig!

Kortom, hoog tijd voor een heel grote schoonmaakactie. Weg met deze subsidieknuffelaars die op geen enkele wijze de moslims vertegenwoordigen maar zich meer zorgen maken om hun gladde kapsels en strakke driedelige pakken en middels hun dure Nederlandse woorden en zinnen indruk proberen te maken op Pauw en Witteman in plaats van datgene te doen waar ze voor aangenomen zijn: moslims vertegenwoordigen!

Tijd voor een kleine “moslimlente” in Nederland om echte idealisten met hart voor de zaak op de juiste plek te krijgen en tegen de bestaande winterslapers zeggen wij: slaap lekker verder!

Abdoe Khoulani is raadslid in Den Haag namens de Partij voor de Eenheid en tafelgast en columnist bij het NTR programma Halve Maan. Deze column stond ook op de website van de Halve Maan en is in overleg met Khoulani ook op Republiek Allochtonië geplaatst.

 


Meer over abdou khoulani, CMO, halve maan, ISBO, moslimorgansiaties, SMN.

Delen:

Reacties


Edgar van Lokven - 07/12/2011 13:11

Ik heb de reacties gelezen op dit artikel op de website van het programma De Halve Maan. De meeste reacties zijn nogal 'beside the point'. Ik lees in het artikel van Abdoe niet dat er gestreden moet worden voor het zichtbaar maken van de ware islam (zoals reageerders op de website van het programma vurig hopen), maar dat organisaties die geld ontvangen van een overheid die zij kritisch zeggen te volgen, niet serieus genomen kunnen worden. Wat zouden we er van vinden wanneer Amnesty International subsidie ontvangt van de Syrische regering? Of Greenpeace wordt gesponsord door het internationaal atoomagentschap? Of de FNV door VNO-NCW? Precies. Volgens mij is dat wat Abdoe wil zeggen en voor dat pleidooi verdient hij brede steun.