Terugkijken: Andere Tijden over Amicales

In opinie op 20-11-2016 | 13:53

Twee mislukte coups tegen koning Hassan II begin jaren zeventig in Marokko leidden tot gespannen binnenlandse verhoudingen in Nederland. Koningsgezinde Marokkanen verendigen zich in de Marokkaanse belangenorganisatie ‘Amicales’, maar tegenstanders, met het KMAN voorop, zagen hierin de lange arm van het regime in Marokko.

Het programma Andere Tijden besteedde gisteren aandacht aan deze tijd met onder andere Abdou Menebhi, Ineke van der Valk, Nadia Bouras, Allal Oulali, Mustapha Slaby, Ahmed Aboutaleb, de Marokkaanse consul en vele anderen.

Bekijk de aflevering op de website van Andere Tijden.

Lees ook het artikel en diverse korte fragmenten over de kerk-Marokkanen, de protestgeneratie in de jaren zeventig, en de discussie over de invloed van koning Hassan II in Nederlandse moskeeën via de UMMON. In dat laatste deel over de UMMON wordt overigens de UMMON ten onrechte één op één vergeleken met Amicales. 

Kijk en lees hier meer.

 


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 

 


Meer over abdou menebhi, amicales, andere tijden, geschiedenis, kman, marokko, nadia bouras.

Delen: