Tofik Dibi presenteert kant-en-klaar persbericht

In opinie door Tofik Dibi op 23-05-2013 | 15:09

Tofik Dibi heeft vandaag op zijn blog een duurzaam persbericht gepresenteerd dat moslims of islamitische organisaties iedere keer weer kunnen gebruiken om afstand te nemen van geweld door moslims. Hieronder het bericht zoals dat eerder op zijn blog verscheen.

Hieronder treft u een kant-en-klaar en recyclebaar persbericht aan. Dit persbericht is door de zichzelf constant verontschuldigende moslim te gebruiken elke keer als de dader moslim blijkt te zijn. Dit persbericht is voldoende om de onverzadigbare angstige niet-moslim circa 24 uur tot bedaren te brengen. Daarna is wellicht een nieuw persbericht noodzakelijk. Dus, onderdanige moslim, wat let u: copy, paste en send! Dan kunnen we allemaal weer rustig slapen.

PERSBERICHT

Geachte niet-moslims,

Wij hebben met afschuw kennis genomen van het barbaarse geweld in [insert tijd, plaats en datum]. Na de bevestiging dat de daders moslim zijn, worden onze harten vervuld van verdriet en voelen wij ons genoodzaakt een verklaring af te leggen aan onze niet-islamitische medemens.

Wij veroordelen deze daad [insert tijd, plaats en datum] ten zeerste. Islam keurt geweld en terreur te allen tijde af. De islam is een vreedzaam geloof, maar net als bij alle andere geloven kent zij aanhangers die misbruik maken van het gedachtegoed.

Wij hopen van harte dat u in deze tijd van angst niet vergeet dat moslims ook mee hebben gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog, u dagelijks voorzien van misvormde doch betaalbare groente en fruit en menig boekenkast, voetbalveld en hitlijst verrijken met exotische namen.

Islam is vrede.

Hoogachtend,

[insert naam van moslim]

Noot voor de pers: [insert naam van moslim] spreekt namens de mondiale moslimpopulatie opdat u allen weer rustig kunt slapen

P.S. Dit persbericht is ook beschikbaar in een Oost-Europese, Antilliaanse, Surinaamse en Turkse variant. De Chinese versie ontbreekt, omdat ‘zij zo goed geintegreerd zijn’. Datzelfde geldt voor de Joodse versie gelet op het effectieve verwijt van antisemitisme.

 

Bron: het weblog van Tofik Dibi. Het stuk is met toestemming van Dibi overgenomen op Republiek Allochtonië. 

Meer van Tofik Dibi op dit weblog hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 


Meer over afstand nemen, duurzaam persbericht, geweld, islam, moslims, terreur, tofik dibi, veroordelen.

Delen:

Reacties


Ite Rumke - 13/06/2013 11:18

Ik hoop dat dit persbericht veel zal worden gebruikt, als daar noodzaak toe is.

Fays - 30/05/2013 14:11

Geniaal...