Trendbijeenkomst over mainstreaming

In opinie op 01-09-2011 | 10:52

Op donderdag 15 september aanstaande organiseert ACB Kenniscentrum een trendbijeenkomst over ‘Mainstreaming’. De bijeenkomst vindt plaats in café ‘Markt’ te Schagen en begint om 13:30 uur.

“Geen beeldvorming, maar feiten en cijfers zijn bepalend bij mainstreaming. Door daarvan uit te gaan, wordt een weloverwogen afweging gemaakt, in plaats van direct ‘drop to conclusions’. Neem laaggeletterdheid, daar is het beeld, dat dat alleen voorkomt bij 1ste generatie allochtonen, terwijl ook ca. een miljoen Nederlanders laaggeletterd is.”, zo stelt Miep van Diggelen, directeur ACB Kenniscentrum.

Specifiek doelgroepenbeleid bestaat dan niet meer, het beleid heeft zijn effect voor alle burgers die het nodig hebben. De volgende vragen komen hierbij aan de orde:

- Bereikt de jeugdzorg alle groepen die daar op een beroep doen?
- Staat de maatschappelijke infrastructuur open voor iedereen?

Uitgenodigd zijn colleges van B&W, raadsleden en ambtenaren van Noord-Hollandse gemeenten. Aan het woord komen onder andere Erica Faber (ministerie van Binnenlandse Zaken) en Miep van Diggelen (ACB Kenniscentrum). Het volledige programma en achtergrond vindt u hier

ACB Kenniscentrum
ACB Kenniscentrum doet onderzoek, ontwikkelt projecten en adviseert op het gebied van diversiteit en integratie. Meer over ACB Kenniscentrum op dit blog hier

Lees ook over dit onderwerp:

De zin en onzin van minderhedenbeleid (Ewoud Butter)
Het is over met integratie; 2011 wordt het jaar van de mainstreaming (Renie van der Putte)


Meer over acb kenniscentrum, integratie, mainstreaming, minderhedenbeleid, noord-holland, trendbijeenkomst.

Delen: