Turkse jongeren in Nederland. Feiten en oplossingen. Expertmeeting 17 februari

In opinie op 10-02-2011 | 17:36

Forum en HTIB organiseren op 17 februari een expertmeeting bij de HTIB over de positie van de Turkse jongeren.

“De positie van Turks-Nederlandse jongeren is bijzonder zorgwekkend. Hun binding met de Nederlandse samenleving neemt in rap tempo af, waardoor het gevaar dreigt dat deze jongeren in een maatschappelijk isolement terecht komen.” Dit zijn de eerste regels van het manifest dat een groep Turks-Nederlandse professionals, onderzoekers, pedagogen, onderwijs- en arbeidsmarktdeskundigen, ambtenaren en beleidsadviseurs op 10 januari 2011 in de Volkskrant en op Republiek Allochtonië publiceerden.

U kunt het manifest hier lezen. Zie ook de op dit weblog gepubliceerde factsheet over Turken in Nederland.

Mede naar aanleiding van het gepubliceerde manifest organiseert FORUM in samenwerking met HTIB een bijeenkomst waarin de beide organisaties de feiten in kaart willen brengen en naar oplossingen willen gaan zoeken voor met name jongere Turkse Nederlanders op het gebied van onderwijs, arbeidsmarkt, (geestelijke) gezondheidszorg, drugs- en verslavingsproblematiek, hun maatschappelijk welbevinden en hun sociaal-economische situatie. De bijeenkomst is bedoeld voor Turks Nederlandse jongeren en ouders, gemeenteraad- en Tweede Kamerleden, ambtenaren, welzijnswerkers en andere belangstellenden.

Datum en locatie
Donderdag 17 februari
19.00 tot 22.00 uur
Gebouw HTIB, 1e Weteringsplantsoen 2c
1017 SJ Amsterdam
Bereikbaar met tram 16, 24, 25 vanaf Amsterdam CS en met tram 7 en 10 vanaf metrostation Weesperplein, uitstappen bij halte Weteringcircuit.

Aanmelding
aanmeldformulier >

Nadere informatie
Peter Zwaga (FORUM)

tel.: 030 2974 254

e-mail: p.zwaga@forum.nl
 

 
 
 

Programma
19:00 uur Inloop met koffie/thee
19:30 Welkom door Zeki Arslan, programmamanager FORUM en Mustafa Ayranci (HTIB)
19:40 Inleiding door Jaco Dagevos, hoofd Onderzoeksgroep Educatie & Minderheden van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP): Feiten en gegevens over Turkse jongeren in Nederland
20:00 Reactie van Turkse jongeren en Turkse ouders
21: 00 Pauze
21:15 Reactie van de Tweede Kamerleden Jasper van Dijk (SP), Martijn van Dam (PvdA), Boris van der Ham (D66, gevraagd) en drs. Kadir Tas, lid denktank Turks-Nederlandse professionals
22.00 Einde met tijd om na te borrelen

Bron: Forum

 


Meer over forum, htib, turken, turkse nederlanders, turkse professionals.

Delen: