UMMON: geen plaats voor radicalisme en bedreigingen

In opinie op 27-11-2014 | 20:45

De Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties in Nederland (UMMON) stelt in een vandaag verzonden persbericht dat geluiden van imams een belangrijk weerwoord zijn tegen radicalisme. De koepelorganisatie zegt hevig geschrokken te zijn van bedreigingen aan het adres van imams, verafschuwt die acties en pleit voor samenwerking om radicaal gedachtegoed te bestrijden. Hieronder de volledige tekst.

Geluiden van imams zijn een belangrijk weerwoord tegen radicalisme. De Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties in Nederland (UMMON) is hevig geschrokken van de bedreigingen in Nederland tegen imams die het hoofd boven het maaiveld uitsteken door krachtig en overtuigend stelling te nemen tegen de gewelddadige boodschap die in naam van de islam door (groepen) extremistische moslims wordt verkondigd.

De UMMON ondersteunt met volle overgave dit tegengeluid, geeft daar zelf ook vorm aan en verafschuwt de acties van deze extremisten.

Wij roepen alle relevante krachten in Nederland daarom op om samen te werken aan de bestrijding van dit gedachtegoed en de ontwrichtende effecten die daar vanuit gaan op onze samenleving. Voor dat soort radicalisme en bedreigingen mag nergens plaats zijn.

Mohamed Echarrouti (voorzitter) en Driss Boujoufi (vice-voorzitter)

 

Meer over dergelijke bedreigingen op dit blog: hier en hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 


Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 

 

 

 


Meer over bedreigingen, boujoufi, echarrouti, extremisme, imams, radicalisme, ummon.

Delen: