Van Aartsen wil geen 'Mars voor de Vrijheid' in Schilderswijk

In opinie op 14-08-2014 | 09:33

Volgens het AD wil burgemeester Van Aartsen niet dat een anti-ISIS demonstratie door de Haagse Schilderswijk gaat. Van Aartsen vreest voor een botsing in de wijk.

Afgelopen zondag moest de ME ingrijpen toen anti-IS-demonstranten in de Schilderswijk slaags dreigden te raken met een tegendemonstratie van (islamitische) jongeren die stenen gooiden, onder andere Allah Akbar riepen  en een journalist belaagden en zijn camera vernielden. 

Uit onderzoek van AFA blijkt dat de anti-ISIS demonstratie van afgelopen zondag werd geleid door bekende rechts extremisten van Identitair Verzet (ID-Verzet), Autonoom Nationaal Socialisten Nederland en de Nederlandse Volks-Unie. De demonstranten droegen onder andere de Prinsenvlag en riepen 'geen jihad in onze straat' en 'islamieten parasieten'. In totaal liepen ongeveer 150 mensen mee. 

Tweede Mars voor de Vrijheid

Pro Patria, de organisatie achter de demonstratie van afgelopen zondag, heeft bekend gemaakt voor 20 september opnieuw een demonstratie te willen organiseren. Geert Wilders heeft opgeroepen mee te gaan lopen "om te laten zien dat we geen shariawijk accepteren".(..) 'Desnoods loop ik er in m'n eentje met de Nederlandse vlag. Al zullen de mensen die mij beveiligen dat geen goed idee vinden', aldus Wilders in De Telegraaf.

Schilderswijk is geen shariawijk

Nieuwsuur wijdde gisteren een reportage aan de Schilderswijk. Verslaggever Jan Eikelboom sprak vandaag met mensen die in de betreffende Haagse wijken wonen. Ze zijn de beeldvorming meer dan zat. "Het is hier geen sharia-staat", zegt een van de bewoners die hij spreekt.

Ibrahim Wijbenga verklaart in de uitzending dat de harde kern ISIS-aanhangers in Den Haag slechts uit 6 leden bestaat, waaronder 2 leden van de website De Ware Religie. 

Ook de NOS heeft een uitgebreid artikel geplaatst over de Schilderswijk.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over demonstratie, den haag, extreemrechts, pro patria, schilderswijk.

Delen: